Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. For livlig mener nogen, men her er en helt igennem sandfærdig fangstrapport fra en af mine fisketure.

Godt gang i havørrederne

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Vosnæs Pynt den 11-10-2012 i tidsrummet 15:45-18:00

Som mange andre lystfiskere har jeg mine fikse og fastlåste ideer om hvordan, og under hvilke forhold, havørredfiskeriet skal bedrives. Jævn vind med drivende skyer samt god strøm og lidt røre i vandet, anses for at være perfekte forhold. Men sådan er det ikke i dag. Vandstanden i bugten er temmelig lav, og kun langsomt stigende. Vinden der ellers har været jævn sydvestlig i flere dage, er nu næsten lig nul og kun en gang i mellem rifles vandoverfladen af et let vindpust fra sydøst. Men på trods af de rolige vejrforhold, er der rigtig gang i havørrederne i dag.

Da jeg ankommer til kysten er der 3 andre lystfiskere på pladsen. En er ved at fighte en blank havørred omkring halv-meteren, og jeg bemærker at en anden lystfisker har en blank havørred hængende i bæltet. De tre lystfiskere beretter om mange små fisk, men også om en del hug og spingende havørreder i størrelse +50. Selv har jeg et par tunge hug på lang line, men det bliver kun til 2 mindre havørreder på 35-40 cm.

Havørrederne synes at opholde sig temmelig stationært inden for et ret lille område, og de hugger oftest helt ude i enden af kastet.

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/blink/agn Tidspunkt  
Havørred 38 cm 0,5 kg Flue Magnus 17:45:00
Havørred 38 cm 0,5 kg Flue Brendas Mor 18:00:00

Tid og sted

 Dato: den 11-10-2012
 Tidsrum: 15:45-18:00
 Sted: Vosnæs Pynt

Vejret

Vejret: Nogen sol
Lufttemperatur: 13 °C
Vind: næsten stille fra
Vandstand: -10/+11
Vandtemperatur: 13 °C

Grejet

Stang:
Hjul:
Fluer:
Endegrej: