Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. For livlig mener nogen, men her er en helt igennem sandfærdig fangstrapport fra en af mine fisketure.

Helt blank Steelhead

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Jernhatten den 30-03-2015 i tidsrummet 11:00-14:00

Jeg må have mistet den sunde fornuft på min sidste fisketur - et sted ude på det dybe vand. For selvom vejrudsigten lover hård vind til kuling, pakker jeg fluestangen og kører til en fiskeplads på Djursland, der med lystfisker garanti nok skal holde fisk under disse omstændigheder. Jeg er fremme ved fiskepladsen ved 11-tiden og med vinden fra siden, fungerer det hæderligt med kast over venstre skulder.

Efter mange små havørreder, fik jeg endelig en fisk med hjem - en helt blank steelhead på 46 cm og 1,2 kilo.

Det er efterhånden blevet midt på dagen, da en fisk tager fluen på kort line. Havørreden der er pænt stor, ruller et par gange i overfladen, inden den snyder mig og spytter fluen ud. Pokkers osse, havde den bare hugget på lidt længere line, havde jeg garanteret fået den… eller måske har krogen lidt skade, eller… store fisk mister man naturligvis fordi de er snedige og ikke fordi man står og småsover - vel!?

Hård vind med vindstød af kulingstyrke, alligevel en god dag med 2 havørreder og en steelhead på fluen.

Ærgelsen over den mistede havørred sidder stadig i kroppen, da endnu en havørred kaster sig over fluen. Denne gang er det en havørred lidt over målet, som er fri af vandet mindst 10 gange inden den overgiver sig. Jeg sætter havørreden ned ved det ene vaderben, hvor den står lidt og læner sig som for at genvinde pusten og få kæberne i led, inden den finner udefter. Det er altid plaster på såret, tænker jeg og kaster igen.

Få øjeblikke senere rykker det igen i linen, da en fisk tager fluen helt ude i enden af kastet; denne gang med noget mere saft og kraft. Pludselig kommer fisken farende indefter – rolig nu, siger jeg til mig selv og forsøger at få styr på løslinen – alt imens fisken stopper brat og tager på udflugt langs kysten. Jeg overvejer at følge med indtil den er træt, men så beslutter fisken at den kunne være sjovt at fare tilbage igen langt hurtigere en jeg kan spole line på hjulet. Heldigvis sidder krogen sikkert lige i saksen, så efter et par minutter glider fisken uden yderligere dramatik ned i netmaskerne - og jeg vader i land med en velproportioneret steelhead på 46 cm og 1,2 kilo.

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/blink/agn Tidspunkt  
Havørred 42 cm 0,8 kg Flue Sølvræven 12:00:00
Steelhead 46 cm 1,2 kg Flue Sølvræven 13:00:00

Tid og sted

 Dato: den 30-03-2015
 Tidsrum: 11:00-14:00
 Sted: Jernhatten

Vejret

Vejret: En del sol
Lufttemperatur: 10 °C
Vind: hård vind fra V
Vandstand: ?
Vandtemperatur: 6 °C

Grejet

Stang:
Sage TCX 890-4
Hjul:
Waterworks Lamson Speedster 3
Fluer:
Sølvræven
Endegrej:

Billeder fra dagens fisketur