Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. For livlig mener nogen, men her er en helt igennem sandfærdig fangstrapport fra en af mine fisketure.

0-tur til Jernhatten

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Jernhatten den 26-03-2018 i tidsrummet 10:00-14:00

For første gang i 35 år har marts være koldere en januar. Hvad bilder vinteren sig ind, sådan at overtage Marts måned som burde være fyldt med forårsfornemmelser og havørreder. Heldigvis ser det ud til at temperaturen i dag kæmper sig op på 6-7 grader, så jeg pakker grejet og kører til Jernhatten for at prøve lykken efter årets første havørred.

Undtagelsesvis rigger jeg spinnestangen til, først og fremmest for at affiske så meget vand som muligt. Men også for at teste de nye Savage Gear Line Thru Sandeel kystwoblere. Jeg begynder fiskeriet ved trappen der fører direkte op til Jernhattens højeste punkt. Jeg vader stilfærdigt langs land, et par skridt, et kast, et par skridt igen og på den måde gennemfisker jeg 3-4 kilometer kyststrækning mod nord i retning mod Ruggård. Jeg fisker uafbrudt i 4 timer uden at se eller mærke noget som helst.

Det var dejligt at være ude ved kysten igen, og jeg nød den lange travetur - selvom det havde været en fornøjelse at se bare en enkelt tosset havørred følge efter wobleren. Nå ja wobleren; Sandeel virker helt fantastisk naturtro og har en fin lokkende gang i vandet. Jeg gik med den mindste model i 15 gram, og den kaster let og ubesværet. Jeg vil helt sikkert købe flere Sandeel, så jeg har flere farver go størrelser at vælge imellem.

Dagens fangst

Ingen fangster i dag.

Turinformation

Dato: den 26-03-2018
Tidsrum: 10:00-14:00
Fiskeplads: Jernhatten

Vejret 

Vejret: Letskyet
Lufttemperatur: 6 °C
Vindforhold: Svag vind fra SV
Vandstand: Faldende
Vandtemperatur: 3 °C

Anvendt grej

Stang:
Fenwick Quadrant Ironfether 9´ 7-24 gr.
Hjul:
Shimano Vanquish 4000HG FA
Endegrej:
Savage Gear Sandeel