Fisketure

Fisketure

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. For livlig mener nogen, men her er min helt igennem sandfærdige fiskedagbog og fangstjournal.

 

Fisketure 2018

Her er min fiskedagbog med fangstrapporter og diverse kommentarer - en slags notesblok fra mine fisketure i  2018.

Fantastisk havtur med Albatros 1

 Dato: 21-05-2018
 Tid: 07:00-15:00
 Sted: Skagerrak

Jeg har besluttet at gøre lidt mere ved havfiskeriet. Desværre er der ikke så meget at komme efter i Kattegat, så jeg trosser nattesøvnen og står meget tidligt op for at være i Hirtshals kl. 06:30. Stedet hvor turbådene stimer ud på række til havfiskeri i Skagerak og lokker lystfiskere til fra nær og fjern. Nogle tager den lange tur til Det Gule Rev, mens andre - herunder mig - tager den kystnære tur med Albatros 1, hvor sejltiden er væsentlig kortere - og fiskene forventeligt også lidt mindre.

Vejr: Solrigt 18°C, Let vind fra SØ
Vandstand: ?
Vandtemp.: 12°C

Sølvtøj ved Kobberhagen

 Dato: 28-04-2018
 Tid: 07:45-12:30
 Sted: Kobberhage

For anden gang i denne uge har jeg mulighed for at komme ud og nyde det gode vejr og indsnuse forårsluften - endda på den måde jeg holder mest af; nemlig med en fluestang i hånden. Denne gang går turen til Kobberhagen på Djursland. Vinden er sprunget over i øst, og det gør fiskeriet noget mere vanskeligt, men ikke nødvendigvis dårligere. Jeg starter ud med klasse 6 grejet, men indser hurtigt at der skal tungere grej til at trænge gennem vinden. Heldigvis har jeg min gamle Sage TCX kystflueriffel i kaliber 8 med i bilen, og den skal nok klare opgaven.

Vejr: Nogen sol 13°C, Let vind fra Ø
Vandstand: Faldende +8/-7
Vandtemp.: 8°C

Med Brendas Mor på lyntur

 Dato: 25-04-2018
 Tid: 15:30-17:00
 Sted: Kalø Vig

Fluestangen er rigget til på forhånd og ligger klar i bilen; fuldt monteret med en Brendas Mor på forfanget. Jeg har nemlig planlagt en lyntur efter arbejde, og endda være hjemme igen inden aftensmaden. Jeg kører til bunden af Kalø Vig og satser på stationært fiskeri ved en pynt med dybt vand, udbredt ålegræs og ellers sandbund. Vandet er fuldstændig klart, og vejrforholdene er i det hele taget ganske fine. Typisk april vejr med nogen sol, jævn til frisk vind og drivende skyer.

Vejr: Nogen sol 13°C, Frisk vind fra V
Vandstand: Stigende -16/+1
Vandtemp.: 8°C

Fjord til Fjord Fisk

 Dato: 21-04-2018
 Tid: 08:00-13:00
 Sted: Kobberhage

Jeg skriver bevidst ikke så meget om havørreder for tiden, da jeg nødig vil virke alt for pinlig. Jeg har skam være ude med fluestangen flere gange, men ikke fanget noget som helst i meget lang tid. Jeg har dog ikke helt mistet modet, og i dag synes jeg det lugter lidt af havørred; solen skinner fra en skyfri himmel, og vinden er let til jævn fra vest-nordvest. Vandet er rimelig klart men en god strøm og godt med røre og bevælgelse i tangskoven.

Vejr: Solrigt 15°C, Jævn vind fra NV
Vandstand: Stigende
Vandtemp.: 6°C

0-tur til Jernhatten

 Dato: 26-03-2018
 Tid: 10:00-14:00
 Sted: Jernhatten

For første gang i 35 år har marts være koldere en januar. Hvad bilder vinteren sig ind, sådan at overtage Marts måned som burde være fyldt med forårsfornemmelser og havørreder. Heldigvis ser det ud til at temperaturen i dag kæmper sig op på 6-7 grader, så jeg pakker grejet og kører til Jernhatten for at prøve lykken efter årets første havørred.

Vejr: Letskyet 6°C, Svag vind fra SV
Vandstand: Faldende
Vandtemp.: 3°C

Sløj havtur med M/S Signe

 Dato: 24-03-2018
 Tid: 07:00-15:00
 Sted: Kattegat

Fluestangen er for en gangs skyld skiftet ud med det noget tungere havgrej. Jeg har nemlig booket en 8-timers havtur fra Grenå med M/S Signe - det er første gang i over 20 år skal jeg på havfiskeri, så jeg ser frem til turen og glæder mig til at komme på havfiskeri igen. Jeg har egentlig ikke de store forventninger til fiskeriet, for torskefiskeriet er ikke hvad det har været i Kattegat, men man har vel lov at håbe…

Vejr: Overskyet 5°C, Jævn vind fra SV
Vandstand: ?
Vandtemp.: 4°C

Kold og blæsende fisketur

 Dato: 10-02-2018
 Tid: 11:00-14:30
 Sted: Kobberhage

Weekenden tilbringes i det gamle sommerhus ved havet, tæt på naturen og de gode oplevelser. Efter morgenkaffen tjekker jeg rutinemæssigt temperaturen uden for vinduet; 0 grader viser det gamle sprit termometer. Uff… det er normalt for koldt til at jeg synes lystfiskeri er sjovt, især når vinden samtidig er frisk fra syd. På den anden side, så er det temmelig længe siden jeg har været ude med fiskestangen. I øvrigt trænger jeg til udluftning og lidt adspredelse i form af et par timers naturoplevelser, så jeg pakker bilen og kører til Kobberhagen.

Vejr: Overskyet 0°C, Frisk vind fra S
Vandstand: Faldende
Vandtemp.: 3°C

0-tur på årets første dag

 Dato: 01-01-2018
 Tid: 10:15-13:15
 Sted: Vosnæs Pynt

Det er kun nogle få timer siden den sidste nytårsraket steg til vejs, og de andre sover stadig. Så jeg pakker fiskegrejet og lusker afsted til et par timers nytårsfiskeri, men håb om en god start på et nyt fiskeår. Jeg er klar ved fiskepladsen ved 10-tiden og kysten ligger endnu øde hen, der er tilsyneladende ikke andre der er tidligt oppe i dag.

Vejr: Overskyet 5°C, Jævn vind fra V
Vandstand: Faldende
Vandtemp.: 7°C