Bloggen

En slags opslagstavle med bemærkninger og holdninger om emner der ligger mig på sinde.

Bloggen

En slags opslagstavle med bemærkninger og holdninger om emner der ligger mig på sinde.

Waterworks Lamson Speedster

Udgivet dato: 11-01-2014

En gang imellem skal der ske noget nyt på grejfronten, og heldigvis er det ikke svært at finde en holdbar undskyldning for nødvendigheden af udskiftning i samlingen. Nu er det ikke fordi jeg på nogen måde lider af grejfeber eller, endnu hvad der er endnu værre, ramt af kronisk grejmani (en tilstand hvor der mig bekendt ikke findes nogen effektiv kur). Sagen er den, at jeg har købt nyt fluehjul til klasse 8 stangen, simpelthen fordi det gamle hjul var lidt for tungt for min spinkle kastearm.

Det nye Waterworks Lamson Speedster 3 - her med på fisketur for første gang.

Det gamle Danielsson L5W 6nine er ellers et rigtig lækkert fluehjul som har fulgt mig gennem længere tid, og kvaliteten er der bestemt heller ikke noget i vejen med. Men hjulet føles som nævnt en anelse for tungt og så gik jeg på jagt efter et lettere hjul. Flere fabrikater var i søgelyset og mange interessante hjul synes at leve op til mine krav og forventninger, men da jeg ved et tilfælde opdager at Waterworks Lamson netop har markedsført en sort version af Speedster, var jeg ikke i tvivl.

Så jeg bestilte Waterworks Lamson Speedster Black Edition i størrelse 3, og var lidt spændt på om det kunne rumme klasse 8 linen. Heldigvis var der ingen problemer i den henseende, og der er også plads til en passende mængde med bagline. Hjulet vejer 131 gram, og er dermed 60 gram lettere end det gamle hjul. Umiddelbart lyder det ikke af meget, men det mærkes tydeligt når hjulet skrues på stangen, og der skal kastes.

Waterworks Lamson Speedster har været på markedet i blank udgave i nogle år, men den sorte udgave er meget flottere.