Om Lystfiskernet

Lidt om hvem der er formand og bagmand for disse sider - og motivet for at lave dem.

Om Lystfiskernet

Jeg hedder Ola Pedersen, er født for længere siden end jeg bryder mig om at indrømme, nemlig i 1958. Jeg bor i Egå og fisker fortrinvis i Kalø Vig og ved Djurslands kyster - hvor jeg er heldig at have sommerhus tæt ved perlerækken af gode fiskepladser.

Lystfiskeri er min altoverskyggende fritidsinteresse, og disse sider er tænkt som min personlige notesblok, opslagsværk og fangstjournal, med helt igennem sandfærdige beretninger fra mine alt for sjældne fisketure. Jeg har lavet det for mig egen skyld, og fordi jeg synes webdesign er både sjovt og udfordrende. Hvis andre gider læser med, er det selvfølgelig en bonus.

Kystfluefisker

Kystfluefiskeri efter havørred står idag for 90% af mit fiskeri og hvis nogen kalder mig for fluefreak eller fluesnob, er det ikke helt ved siden af. Det er dog hverken finere eller smartere at fiske med flue fra kysten, jeg synes blot det er sjovere, nærmest som en leg. Efterhånden som facinationen er vokset, er det vel næsten blevet en livsstil. Det sker også at jeg tager på havtur efter torsk, eller molefiskeri efter makrel. Desuden er bundsnørefiskeri efter fladfisk også på repertoiret. Men som nævnt, er kystfluefiskeri efter havørred, det jeg holder mest af.

Fluebinding

For at have den fulde fornøjelse af kystfluefiskeriet, og næring for drømme når der ikke fiskes, binder jeg mine kystfluer selv. Der findes udmærkede kystfluer til salg i grejbutikkerne, men det giver fiskeriet en ekstra dimension at binde fluer selv. Så fluerne her på siden er med større eller mindre held, klækket i min egen fluestik. Og jeg indrømmer at det til tider virker bindegalt: jeg binder en FLUE, kalder den for en PATTEGRIS, og påstår den ligner en REJE.

Historien

Den første udgave af Lystfiskernet udkom i 1999 og var lavet i MS Frontpage. Det var i ren HTML, og fungerede fint de første år. Snart opstod behovet for at gøre siderne mere dynamiske og hente data fra en database. Så der var ingen vej udenom, jeg gik i gang med at øve mig i MS SQL Server og Adobe Dreamviewer. I starten af 00'erne udkom siderne så i VBScript/ASP.net, og det har fungeret i virkelig mange år. Denne teknologi fungerer stadig, men er ved at være forældet og i 2023 er siderne lavet i Microsoft Visual Studio som en ASP.NET.Core webapplikation. Jeg har tilstæbt at gøre siderne responsive, hviket betyder at de kan læses på såvel stationære som mobile enheder.

...
Fisketure

Min fiskedagbog med fangstrapporter og diverse kommentarer fra mine fisketure.

Læs mere
...
Kystfluer

Kystfluerne er efterhånden blevet lidt af en lidenskab for mig. Her er mine favoritter

Læs mere
...
Fiskepladser

Her er nogle af de fiskepladser jeg kender godt og besøger med jævne mellemrum .

Læs mere