Lystfiskernet.dk

En lystfiskerblog der for det meste handler om kystfluefiskeri efter havørred. Min personlige notesblok og fangstjournal, med helt igennem sandfærdige beretninger fra mine fisketure

Seneste nyt

Her er seneste nyt i min helt igennem sandfærdige fiskedagbog, fangstjournal og notesblok.

...

Makrelhygge på havnen

Dato: 15-08-2023

Det er jo rene muskelbundter, fisk på bare 5-600 gram kæmper helt fantastisk på let spinnegrej. I løbet af 2 timer fanger jeg 6 makreller, de sidste 3 i et hug. Fuldt hus hedder det vist, når der er fisk på pirk og alle ophængerne.

Læs mere
...

Hornfisk i lange baner

Dato: 12-05-2023

Pludselig rives linen gennem vandet - en hornfisk! Men nej, krogen får ikke ordentlig fat. Sådan går det gang på gang, der er fisk i lange baner, masser af action og masser af fejlhug. Indtil jeg skifter til en lille hidsig grøn flue…

Læs mere
...

Havørred Hattrick

Dato: 23-04-2023

Det en af de bløde milde dage som jeg godt kan lide i mit forårsfiskeri. Diffust lys, bølger der ikke er for store, og godt med røre og bevægelse i vandet. Jeg bilder mig ind, at det er nemmere at snyde havørreden under disse forhold.

Læs mere

Vi binder en Flue, kalder den for en Pattegris, og påstår den ligner en Reje!!

Fiskegrej

Når man bliver ramt af den uhelbredelige tilstand kronisk grejmani, får man skrabet en hel del fiskegrej sammen gennem årene. Her er noget af det grej jeg stadig bruger.

Læs mere
Fisketure

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. For livlig, mener nogen - jeg har derfor lavet en helt igennem sandfærdig fiskedagbog, med fortællinger fra mine fisketure

Læs mere
Mindeværdige fisketure
Nogle fisketure husker man bedre end andre. Og det handler ikke altid om kilo og centimeter, men lige så ofte om særlige omstændigheder eller unikke oplevelser på fisketuren.
Fangstrapport
Endelig, min første Multe

Dato: 01-10-2006

Sted: Jernhatten

Fangstrapport
Helt blank Steelhead

Dato: 30-03-2015

Sted: Jernhatten

Fangstrapport
Lynende blank vinter havørred

Dato: 08-02-2008

Sted: Vosnæs Pynt

Kystfluer

Kystfluerne er efterhånden blevet lidt af en lidenskab for mig, og det er nok også grunden til at min flueæske indeholder langt flere mønstre end nødvendigt. Klik herunder for at se hvad der sidder i min flueæske lige for tiden.

Fiskepladser
Her er et par af mine favorit fiskepladser, som jeg kender til bunds og under alle forhold.
...
Sangstrup Klint

Enestående og flot fiskeplads

Læs mere
...
Jernhatten

Klassisk fiskeplads på Djursland

Læs mere
...
Kobberhage

God fiskeplads på Syddjurs

Læs mere
...
Vosnæs Pynt

Favoritplads i Aarhus bugten

Læs mere