Fisketure

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Fisketure 2023

Her er min fiskedagbog med fangstrapporter og diverse kommentarer fra mine fisketure i 2023.

fisketur

Makrelhygge på havnen

 Dato: 14-08-2023
 Tid: 15:30-17:30
 Sted: Aarhus Havn
fisketur
Aarhus Havn byder til tider på et kanon godt makrel fiskeri. Jeg har besluttet at give det en chance, og kører til Østmolen ved færgeterminalen. Fiskeriet foregår fra kæmpe granitblokke, og jeg har ikke det optimale grej til dette fiskeri, men jeg har fundet en gammel 9 fods spinnestang og til lejligheden lavet en rig med en lige så gammel 40 grams Jensen Pirk, samt et mini forfang med 2 hjemmelavede ophængerfluer. Den ene flue er en Magnus fra kystflueæsken, den anden en traditionel makrel ophænger med masser af flash.
 Vejr: Solrigt 20°C, Jævn vind vind fra S
 Vandstand: Faldende
 Vandtemp.: 18,0°C
fisketur

Hornfisk i lange baner

 Dato: 12-05-2023
 Tid: 13:00-17:00
 Sted: Jernhatten
fisketur
Foråret er lystfiskerens travle periode og i starten af Maj begynder hornfisken at bidrage til fornøjelserne. Det vil jeg udnytte i dag, hvor solen står højt uden en eneste sky på himlen. En let vind fra nordøst sørger for bølger og bevægelse i vandet. Det er i mine lystfiskerøjne det perfekte hornfiskevejr. Og da havørredfiskeriet ikke helt har levet op til forventningerne i dette forår, kan jeg lige så godt forsøge at nappe et par af de grønbenede med hjem til grillen.
 Vejr: Solrigt 15°C, Let vind vind fra NØ
 Vandstand: Stigende
 Vandtemp.: 10.0°C
fisketur

Havørred Hattrick

 Dato: 23-04-2023
 Tid: 08:00-13:30
 Sted: Jernhatten
fisketur
Ved Jernhatten er vinden er sprunget. Efter 2 uger med vind fra østlige retninger er vinden endelig gået over i sydvest. Det gør ikke nødvendigvis fluefiskeri ved Djurslands yderkyst bedre; bare meget lettere. Samtidig er det en af de bløde milde dage som jeg godt kan lide i mit forårsfiskeri. Diffust lys, bølger der ikke er for store, og godt med røre og bevægelse i vandet. Jeg bilder mig ind, at det er nemmere at snyde havørreden under disse forhold.
 Vejr: Overskyet 12°C, Jævn vind vind fra SV
 Vandstand: Stigende
 Vandtemp.: 8.0°C
fisketur

Gensyn med Lushage

 Dato: 08-04-2023
 Tid: 09:30-14:00
 Sted: Lushage
fisketur
Påske lørdag 2023. Vinden er jævn til frisk og kommer fra øst-nordøst. Det gør ikke nødvendigvis fiskeriet ringere, bare mere besværligt. Især når min foretrukte metode er fluefiskeri klasse 5-6 ved østvendte kyster. Derfor begynder jeg dagen med at fiske lidt med gearstangen og lede efter en plads hvor vindretningen er mere fluefiske-venlig. Jeg kører lidt rundt og kommer i tanke om Lushage på Helgenæs, en fiskeplads jeg ikke har besøgt i mange mange år.
 Vejr: Solrigt 10°C, Frisk vind vind fra NØ
 Vandstand: Stigende
 Vandtemp.: 6.0°C
fisketur

Omskiftelige marts

 Dato: 25-03-2023
 Tid: 09:00-12:00
 Sted: Kobberhage
fisketur
Omskiftelige marts, hvor naturen omsider er vågnet efter vinterdvalen, og vejret ikke rigtigt kan vælge side. Det kan være vinterligt og koldt den ene dag, og godt den næste dag. Ifølge vejrudsigten er det sådan en weekend. Jeg plejer ellers at sige, at godt fiskevejr er, når jeg har fri, men alligevel, jeg vælger lørdag til weekendens fisketur - søndag ser nemlig ud til at blive en kølig omgang.
 Vejr: Overskyet 9°C, Frisk vind vind fra SV
 Vandstand: Stigende
 Vandtemp.: 5.0°C
fisketur

Frisk luft

 Dato: 24-02-2023
 Tid: 13:00-15:30
 Sted: Kobberhage
fisketur
Endelig; efter flere ugers fisketørke er der tid til årets første fisketur. Jeg ser grejet godt efter i sømmene og især flueæsken gennemgås nøje. Jovist, alt ser ud til at være i orden. Fluerne sidder pænt i velordnede rækker og æsken indeholder det nødvendige til resten af vinteren og foråret. Jeg kører til en af Djurslands mange gode fiskepladser for at få lidt frisk luft og nogle timers eftermiddags hygge med fluestangen.
 Vejr: Overskyet 4°C, Jævn vind vind fra N
 Vandstand: Faldende
 Vandtemp.: 5.0°C