Fisketure

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Fisketure 1995

Her er min fiskedagbog med fangstrapporter og diverse kommentarer fra mine fisketure i 1995.

fisketur

1 Havørred fra Kalø Slotsruin

 Dato: 28-12-1995
 Tid: 09:00-14:00
 Sted: Kalø Slotsruin
fisketur

Et af favoritstederne til vinterfiskeri er i strømrenderne ved Kalø Slotsruin i bunden af Århus Bugten. Ikke fordi der fanges væsentlig flere fisk ved Kalø end andre steder, men fordi det er et vidunderligt naturområde. Men denne dag er heldet dog med i rygsækken, og det bliver årets sidste kystflue havørred ca. 41 cm 0,9 kg. Fisken huggede på Juletræet kl. 10.30. Havde desuden kontakt med 2 andre havørreder, hvoraf den ene var af betragtelig størrelse.

 Vejr: Skyet -2°C, let vind vind fra V
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: °C
fisketur

3 Havørreder fra Vosnæs Pynt

 Dato: 26-11-1995
 Tid: 14:30-17:00
 Sted: Gammel Løgten Strand
fisketur

Det trækker voldsomt i kastearmen og jeg må absolut på fisketur, selvom der kun er et par timer til rådighed. Efter nogen overvejelse vedrørende fiskeplads, falder valget på Vosnæs Pynt - et godt valg skulle det vise sig. Allerede i 3. kast mærker jeg et hårdt rusk i stangen og et øjeblik efter skimtes et sølvglimt i bølgen langt ude.

 Vejr: Ikke oplyst ?°C, ikke oplyst vind fra ?
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: °C
fisketur

2 Havørreder fra Den Permanente

 Dato: 15-04-1995
 Tid: 18:00-21:30
 Sted: Risskov
fisketur

Når der kun er tid til et par timers fiskeri går turen som regel til Den Permanente ved Risskoven. To andre lystfiskere er allerede på stedet, og kan berette om flere fisk som springer. Jeg rigger grejet til ved 18:30 tiden og da tusmørket er ved at indfinde sig, hugger en fisk langt ude. Først tror jeg det er en torsk, men snart viser fisken sig i overfladen og jeg netter kort efter en havørred på 42 cm. En halv time senere sker det igen, en fisk hugger lang ude og det er igen en havørred på 42 cm.

 Vejr: Letskyet ?°C, ikke oplyst vind fra ?
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: °C