Fisketure

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Fisketure 2005

Her er min fiskedagbog med fangstrapporter og diverse kommentarer fra mine fisketure i 2005.

fisketur

Fisketur til Gudenåen

 Dato: 07-10-2005
 Tid: 08:00-15:00
 Sted: Gudenåen
fisketur

Sammen med en kollega, var jeg inviteret til en dags fiskeri i Gudenåen. En håndfuld Uldsokker (rørfluer altså..) samt et par Meps spinnere var blevet anskaffet. Vores engagerede og rutinerede guide (som hvert år fanger adskillige laks og havørred over 5 kilo) havde lovet fisk, så det var med stor spænding vi satte kursen mod Danmarks eneste flod. Fremme ved fiskevandet var det temmelig tåget og vandstanden temmelig lav, men vores vært var stadig fortrøstningsfuld og mens vi riggede grejet til, gentog han ufortrødent: "en af os skal nok få en fisk..!"

 Vejr: tåget 15°C, let vind vind fra SV
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: °C
fisketur

1 havørred 38 cm

 Dato: 20-09-2005
 Tid: 07:15-08:15
 Sted: Risskov
fisketur

Morgentur til Den Permanente inden jobbet kalder. Jeg fanger en mindre havørred på Magnus fluen. Ser desuden flere fisk springe, men alle er tilsyneladende under målet.

 Vejr: Nogen sol 15°C, svag vind vind fra SV
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: °C
fisketur

Havørred tidligt om morgenen

 Dato: 28-08-2005
 Tid: 05:15-07:15
 Sted: Risskov
fisketur

Det er tidlig morgen ved Den Permanente og jeg er eneste lystfisker ved kysten. Det er stadig dunkelt, men i horisonten mod øst er himlen ved at lysne. Temperaturen er behagelig og en svag vind fra sydvest sørger for lidt bevægelse i vandet. Vejret har således gjort sit for at skabe perfekte rammer om et par timers morgenfiskeri ved kysten. Resten er op til mig selv og havørredernes bidelyst.

 Vejr: Nogen sol 13°C, svag vind vind fra SV
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: °C
fisketur

Morgentur til Den Permanente

 Dato: 21-08-2005
 Tid: 05:00-06:30
 Sted: Risskov
fisketur

Morgentur til Den Permanente. Blikstille og lunt vejr, med enkelte mindre havørred der springer. Ved pakning af grejet på p-pladsen høres en kæmpeplask (det lyder til at være ganske tæt ved land)

 Vejr: Klart 17°C, næsten stille vind fra NV
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: °C
fisketur

Torsk fra Den Permanente

 Dato: 06-08-2005
 Tid: 04:15-05:45
 Sted: Risskov
fisketur

Efter lang tids pause fra fiskeriet, ringer vækkeuret kl. 04:00; for jeg har planlagt en tidlig morgentur til Den Permanente. Jeg fanger en mindre torsk på ophængeren. Længere henne ad kysten, fanger en anden lystfisker en hornfisk. Jeg ser ingen havørreder og fiskeriet slutter efter 1½ time, mens solen er på vej op over horisonten..

 Vejr: Solrigt 12°C, svag vind vind fra V
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: °C
fisketur

Horn ved Sletterhage

 Dato: 15-05-2005
 Tid: 09:00-12:00
 Sted: Sletterhage
fisketur

Hver gang turen går til Sletterhage, ville jeg ønske det var som passager - for så kan man til fulde, nyde udsigten over de bakkede landskaber på Mols. Især maj måned er fantastisk, og særligt i dag, hvor solen fremhæver den nyudsprungne bøg og de gule rapsmarker, i skærende konstrast til de mange blå vige. Fisketuren i dag er en familietur efter hornfisk.

 Vejr: Solrigt 15°C, jævn vind vind fra NØ
 Vandstand: Faldende
 Vandtemp.: °C
fisketur

Tordenvejr ved Glatved

 Dato: 03-05-2005
 Tid: 19:30-21:00
 Sted: Glatved
fisketur

Fisketur til Glatved med Jim. Jeg fanger ikke noget, men Jim fanger er stor tobis der anvendes som agn efter buldoflåd. På dette fanger Jim 2 hornfisk. Ingen tegn på havørreder. Fisketuren må afbrydes før planlagt p.g.a. kraftigt tordenvej.

 Vejr: Skyet 12°C, let vind vind fra SV
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: °C
fisketur

Polar Magnus slår til

 Dato: 10-03-2005
 Tid: 15:30-16:30
 Sted: Risskov
fisketur

Den tilriggede spinnestang som altid befinder sig i bilens bagagerum, kommer i brug ved en times fiskeri efter jobbet. Ved Den Permanente er vandstanden ekstrem lav - det laveste jeg har oplevet i mange år. Store sten som normalt er usynlige og dækket af en halv meter vand, bryder i dag frem over vandoverfladen. Lav vandstand har tidligere givet fisk ved Den Permanente, så det afskrækker mig ikke - med god grund. Efter en halv times fiskeri, hugger en fisk uden varsel.

 Vejr: Skyet 4°C, jævn vind vind fra SV
 Vandstand: Faldende -64/-66
 Vandtemp.: 2.0°C
fisketur

Vinterfiskeri ved Kalø Slotsruin

 Dato: 06-03-2005
 Tid: 13:00-16:30
 Sted: Kalø Slotsruin
fisketur

Selvom de fleste er ved at være træt af vinter, is, kulde og længselfuldt ser frem til foråret med varme i luften og flere havørreder ved kysterne, så viser vinteren sig i dag fra sin smukkeste side. Temperaturen for vand og luft har med nød og næppe sneget sig over 0 grader. Men solen oplyser det sneklædte landskab og de delvist isfyldte kyster i bugten ved Kalø Slotsruin.

 Vejr: Solrigt 1°C, jævn vind vind fra NV
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: 1.0°C
fisketur

Bette Havørred

 Dato: 19-02-2005
 Tid: 13:30-17:00
 Sted: Vosnæs Pynt
fisketur

Dejlig vinterdag sol, hvor solen tittede frem og gav lidt varme. Efter få kast er der kontakt, en ørred lod sig friste af den lille brune tangloppeflue jeg har valgt at binde på forfanget i dag. Fisken hugger næsten helt ude i enden af kastet, laver nogte vilde spring, men efter kort tid kan den landes uden problemer. En lille havørred omkring målet, som jeg vælger at genudsætte. Jeg bemærker desuden at det  vrimler med små mysis i det lave vand i strandkanten.

 Vejr: Nogen sol 3°C, svag vind vind fra V
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: 2.0°C
fisketur

3 nytårs havørreder

 Dato: 01-01-2005
 Tid: 13:00-15:00
 Sted: Risskov
fisketur

For få dage siden var der havørreder ved Den Permanente, og selv om det er 1. nytårsdag fravælger jeg det ellers så traditionsrige skihop i TV, for at se om fiskene stadig er i området. Vinden er frisk og kommer fra den 'forkerte' side, hvilket giver lidt besvær med fluekastet. Det er hurtig glemt, for allerede i 5. kast er der fast fisk.

 Vejr: Nogen sol 5°C, frisk vind vind fra SV
 Vandstand: Stigende +5/+10
 Vandtemp.: 4.0°C