Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Havørred tidligt om morgenen

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Risskov den 28-08-2005 i tidsrummet 05:15-07:15.

Det er tidlig morgen ved Den Permanente og jeg er eneste lystfisker ved kysten. Det er stadig dunkelt, men i horisonten mod øst er himlen ved at lysne. Temperaturen er behagelig og en svag vind fra sydvest sørger for lidt bevægelse i vandet. Vejret har således gjort sit for at skabe perfekte rammer om et par timers morgenfiskeri ved kysten. Resten er op til mig selv og havørredernes bidelyst.

Den Permanente neden for Riisskoven er altid god for en havørred.

Der er en del overfladeaktivitet, flere fisk springer, men det er mest fisk under målet. Heldigvis er der også lidt større fisk på færde, for efter en halv times fiskeri er der angreb på fluen. En havørred har taget fluen på kort line, og selv om den ruller vildt i overfladen, vælger jeg at gøre kort proces. Fisken presses hurtigt hen over netrammen, og jeg kan gå i land med en havørred på 42 cm.

Det var alt hvad jeg havde at berette fra fisketuren til Den Permanente. Måske bliver der lidt mere at skrive om på den næste fisketur. Knæk og bræk…

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Tidspunkt
Havørred 42 cm 0,8 kg Spin H2O fluen 05:45
Tid og sted
 Dato: den 28-08-2005
 Tidsrum: 05:15-07:15
 Sted: Risskov
Vejret
 Vejret generelt: Nogen sol
 Lufttemperatur: 13 °C
 Vindforhold: svag vind fra SV
 Vandstand: ?
 Vandtemperatur: °C
Grejet
Stang: 
Sage Xi2 690-4
Hjul: 
Loop Evotec LW 4seven
Fluer: 
H2O fluen
Endegrej: