Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Fisketur til Gudenåen

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Gudenåen den 07-10-2005 i tidsrummet 08:00-15:00.

 Vejret: tåget
 Lufttemp.: 15 °C
 Vind: let vind fra SV
 Vandtemp.: °C
 Vandstand: ?

Sammen med en kollega, var jeg inviteret til en dags fiskeri i Gudenåen. En håndfuld Uldsokker (rørfluer altså..) samt et par Meps spinnere var blevet anskaffet. Vores engagerede og rutinerede guide (som hvert år fanger adskillige laks og havørred over 5 kilo) havde lovet fisk, så det var med stor spænding vi satte kursen mod Danmarks eneste flod. Fremme ved fiskevandet var det temmelig tåget og vandstanden temmelig lav, men vores vært var stadig fortrøstningsfuld og mens vi riggede grejet til, gentog han ufortrødent: "en af os skal nok få en fisk..!"

Vi får nogle instruktioner om fiskeriet, og de første 10 minutter følger vi med i hvordan vores vært griber fiskeriet an, hvorefter vi er klar med uldsokkerne. Som kystfisker, hvor en fisk på 2 kilo er en sjælden flidspræmie, var det en særlig oplevelse at stå ved brinken, med fantasien om laks på 10 kilo der har fundet sin standplads eller som langsom svømmer op ad strømmen lige for fødderne af en. Men som dagen skrider frem, står det klart at fiskene ikke er hugvillige i dag. Vi ser en enkelt fisk springe, og det bliver dagens eneste "kontakt". Alt i alt en god dag ved Gudenåen. Jeg vil dog stadig være kystfisker, men vil helt sikkert vende tilbage til Gudenåen næste år - vores guide har jo lovet fisk ;-)

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 07-10-2005
 Tidsrum: 08:00-15:00
 Sted: Gudenåen
 Vandstand: ?
Vejret
 Vejret generelt: tåget
 Lufttemperatur: 15 °C
 Vindforhold: let vind fra SV
 Vandtemperatur: °C

Flere billeder fra dagens tur

Med Henning og Henrik ved Gudenåen..
.
.