Fisketure

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Fisketure 2018

Her er min fiskedagbog med fangstrapporter og diverse kommentarer fra mine fisketure i 2018.

fisketur

Årets sidste havørreder

 Dato: 29-12-2018
 Tid: 11:00-14:30
 Sted: Vosnæs Pynt
fisketur

Tiden rinder ud for fiskeåret 2018. Et meget magert år, når det drejer sig om havørreder. Kun få fisk har været værd at skrive om, for langt de fleste har være under målet. Til gengæld har jeg - efter en mindre pause på cirka 25 år - genoplivet havfiskeriet. Blandt andet med en fantastisk pinsetur i Skagerak med masser af torsk på dækket. Som nævnt har det været et meget magert havørred år, men jeg ser alligevel frem til årets sidste fisketur, og sætter kursen mod Vosnæs Pynt i Kalø Vig.

 Vejr: Overskyet 6°C, Let vind vind fra SV
 Vandstand: Stigende
 Vandtemp.: 5.0°C
fisketur

Stadig kun småsej

 Dato: 08-12-2018
 Tid: 13:00-15:30
 Sted: Kobberhage
fisketur

Selvom det ifølge kalenderen er vinter, er vejret rimeligt, i hvert fald set med lystfiskerøjne. Med en behagelig dagstemperatur på 8-9 grader ser det nogenlunde lovende ud. Til gengæld er vinden temmelig frisk fra sydvest og det regner i ny og næ. Det skræmmer mig nu ikke væsentligt, for jeg trænger i den grad til udluftning og lidt adspredelse. Derfor pakker jeg bilen og kører til Kobberhagen, som ligger dejlig tæt på sommerhuset. Det er i øvrigt også skræmmende længe siden jeg har fanget en havørred, så jeg håber på lidt held og måske nappe årets sidste…

 Vejr: Overskyet 8°C, Frisk vind vind fra SV
 Vandstand: +28/+25
 Vandtemp.: 8.0°C
fisketur

En Sej tur

 Dato: 17-11-2018
 Tid: 12:00-15:00
 Sted: Jernhatten
fisketur

Nu er oktober for længst udskiftet med november, hvor dagene bliver stadig kortere og mørkere. Alt sammen forhold der ikke kan glæde nogen – hvis ikke lige det er fordi november er en fin fiskemåned. Fiskegrejet har lagt ubrugt hen i flere måneder, men nu skal det endelig luftes igen. Havørreden er igen på træk, nogle for at gyde, andre for at æde og tage for sig at retterne i tangskoven der stadig myldrer af liv. Og da vejret samtidig er lunt for årstiden, er det oplagt at bruge eftermiddagen på en fisketur.

 Vejr: Letskyet 8°C, Let vind vind fra SØ
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: 9.0°C
fisketur

Tid til forandring

 Dato: 21-05-2018
 Tid: 07:00-15:00
 Sted: Skagerak
fisketur

Jeg har besluttet at prøve noget nyt - nemlig at gøre mere ved havfiskeriet. Desværre er der ikke så meget at komme efter i Kattegat, så jeg trosser nattesøvnen og står meget tidligt op for at være i Hirtshals kl. 06:30. Stedet hvor turbådene stimer ud på række til havfiskeri i Skagerak og lokker lystfiskere til fra nær og fjern. Nogle tager den lange tur til Det Gule Rev, mens andre - herunder mig - tager den kystnære tur med Albatros 1, hvor sejltiden er væsentlig kortere - og fiskene forventeligt også lidt mindre.

 Vejr: Solrigt 18°C, Let vind vind fra SØ
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: 12.0°C
fisketur

Med kystflueriffel kaliber 8

 Dato: 28-04-2018
 Tid: 07:45-12:30
 Sted: Kobberhage
fisketur

For anden gang i denne uge har jeg mulighed for at komme ud og nyde det gode vejr og indsnuse forårsluften - endda på den måde jeg holder mest af; nemlig med en fluestang i hånden. Denne gang går turen til Kobberhagen på Djursland. Vinden er sprunget over i øst, og det gør fiskeriet noget mere vanskeligt, men ikke nødvendigvis dårligere. Jeg starter ud med klasse 6 grejet, men indser hurtigt at der skal tungere grej til at trænge gennem vinden. Heldigvis har jeg min gamle Sage TCX kystflueriffel i kaliber 8 med i bilen, og den skal nok klare opgaven.

 Vejr: Nogen sol 13°C, Let vind vind fra Ø
 Vandstand: Faldende +8/-7
 Vandtemp.: 8.0°C
fisketur

På tur med Brendas Mor

 Dato: 25-04-2018
 Tid: 15:30-17:00
 Sted: Gammel Løgten Strand
fisketur

Fluestangen er rigget til på forhånd og ligger klar i bilen; fuldt monteret med en Brendas Mor på forfanget. Jeg har nemlig planlagt en lyntur efter arbejde, og endda være hjemme igen inden aftensmaden. Jeg kører til bunden af Kalø Vig og satser på stationært fiskeri ved en pynt med dybt vand, udbredt ålegræs og ellers sandbund. Vandet er fuldstændig klart, og vejrforholdene er i det hele taget ganske fine. Typisk april vejr med nogen sol, jævn til frisk vind og drivende skyer.

 Vejr: Nogen sol 13°C, Frisk vind vind fra V
 Vandstand: Stigende -16/+1
 Vandtemp.: 8.0°C
fisketur

Fjord til Fjord Fisk

 Dato: 21-04-2018
 Tid: 08:00-13:00
 Sted: Kobberhage
fisketur

Jeg skriver bevidst ikke så meget om havørreder for tiden, da jeg nødig vil virke alt for pinlig. Jeg har skam være ude med fluestangen flere gange, men ikke fanget noget som helst i meget lang tid. Jeg har dog ikke helt mistet modet, og i dag synes jeg det lugter lidt af havørred; solen skinner fra en skyfri himmel, og vinden er let til jævn fra vest-nordvest. Vandet er rimelig klart men en god strøm og godt med røre og bevælgelse i tangskoven.

 Vejr: Solrigt 15°C, Jævn vind vind fra NV
 Vandstand: Stigende
 Vandtemp.: 6.0°C
fisketur

0-tur til Jernhatten

 Dato: 26-03-2018
 Tid: 10:00-14:00
 Sted: Jernhatten
fisketur

For første gang i 35 år har marts være koldere en januar. Hvad bilder vinteren sig ind, sådan at overtage Marts måned som burde være fyldt med forårsfornemmelser og havørreder. Heldigvis ser det ud til at temperaturen i dag kæmper sig op på 6-7 grader, så jeg pakker grejet og kører til Jernhatten for at prøve lykken efter årets første havørred.

 Vejr: Letskyet 6°C, Svag vind vind fra SV
 Vandstand: Faldende
 Vandtemp.: 3.0°C
fisketur

Sløj havtur med M/S Signe

 Dato: 24-03-2018
 Tid: 07:00-15:00
 Sted: Kattegat
fisketur

Fluestangen er for en gangs skyld skiftet ud med det noget tungere havgrej. Jeg har nemlig booket en 8-timers havtur fra Grenå med M/S Signe - det er første gang i over 20 år skal jeg på havfiskeri, så jeg ser frem til turen og glæder mig til at komme på havfiskeri igen. Jeg har egentlig ikke de store forventninger til fiskeriet, for torskefiskeriet er ikke hvad det har været i Kattegat, men man har vel lov at håbe…

 Vejr: Overskyet 5°C, Jævn vind vind fra SV
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: 4.0°C
fisketur

Kold og blæsende fisketur

 Dato: 10-02-2018
 Tid: 11:00-14:30
 Sted: Kobberhage
fisketur

Weekenden tilbringes i det gamle sommerhus ved havet, tæt på naturen og de gode oplevelser. Efter morgenkaffen tjekker jeg rutinemæssigt temperaturen uden for vinduet; 0 grader viser det gamle sprit termometer. Uff… det er normalt for koldt til at jeg synes lystfiskeri er sjovt, især når vinden samtidig er frisk fra syd. På den anden side, så er det temmelig længe siden jeg har været ude med fiskestangen. I øvrigt trænger jeg til udluftning og lidt adspredelse i form af et par timers naturoplevelser, så jeg pakker bilen og kører til Kobberhagen.

 Vejr: Overskyet 0°C, Frisk vind vind fra S
 Vandstand: Faldende
 Vandtemp.: 3.0°C
fisketur

0-tur på årets første dag

 Dato: 01-01-2018
 Tid: 10:15-13:15
 Sted: Gammel Løgten Strand
fisketur

Det er kun nogle få timer siden den sidste nytårsraket steg til vejs, og de andre sover stadig. Så jeg pakker fiskegrejet og lusker afsted til et par timers nytårsfiskeri, men håb om en god start på et nyt fiskeår. Jeg er klar ved fiskepladsen ved 10-tiden og kysten ligger endnu øde hen, der er tilsyneladende ikke andre der er tidligt oppe i dag.

 Vejr: Sol og regnbyger 5°C, Jævn vind vind fra V
 Vandstand: Faldende
 Vandtemp.: 7.0°C