Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Med kystflueriffel kaliber 8

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Kobberhage den 28-04-2018 i tidsrummet 07:45-12:30.

 Vejret: Nogen sol
 Lufttemp.: 13 °C
 Vind: Let vind fra Ø
 Vandtemp.: 8.0 °C
 Vandstand: Faldende +8/-7

For anden gang i denne uge har jeg mulighed for at komme ud og nyde det gode vejr og indsnuse forårsluften - endda på den måde jeg holder mest af; nemlig med en fluestang i hånden. Denne gang går turen til Kobberhagen på Djursland. Vinden er sprunget over i øst, og det gør fiskeriet noget mere vanskeligt, men ikke nødvendigvis dårligere. Jeg starter ud med klasse 6 grejet, men indser hurtigt at der skal tungere grej til at trænge gennem vinden. Heldigvis har jeg min gamle Sage TCX kystflueriffel i kaliber 8 med i bilen, og den skal nok klare opgaven.

Havørreden på 1,1 kilo huggede hårdt og uden varsel på Pattegrisen. Er det garnskade eller ar efter skarv angreb fisken har på siden?

Jeg starter ud ved et område med dybt vand og indbydende leopardbund. Jeg har bundet en Perfect Leo Shrimp på forfanget, men indser at den er svær at kaste med i modvind. Der er simpelt hen for meget vindmodstand i de flagrende gummiben, så jeg skifter til en Red Tag Palmer. Jeg fisker en halv times tid på stedet uden der sker noget, så jeg flytter lidt sydpå til et massivt stenrev. Her er strømmen så stærk at fluen næsten fisker af sig selv. Linen, og dermed fluen, driver meget hurtigt på tværs af revet. Jeg affisker revet grundigt uden at der sker det store, og efter et par forgæves flueskift, vælger jeg at slutte formiddagen længere henne ad kysten, på et spot som tidligere har givet fisk. Jeg fisker det meste af tiden med en Kobberbasse på forfanget, men beslutter at slutte dagen med et par kast med Pattegrisen. Og pludselig mens jeg mindst venter det, rives linen gennem vandet med et hårdt ryk. Det er vel typisk for lystfiskeriets vilkår, at man kan kaste i timevis ud over vand, som sandsynligvis er tomt, og så pludselig, uden varsel, at have fast fisk. Denne gang er det en havørred på 48 cm og 1,1 kilo der har klappet til Pattegrisen.

På dagens fisketur til Kobberhage har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage TCX 890-4 9.0' AFTM 8

Hjul: Waterworks Lamson Speedster 3

Fluer: Perfect Leo Shrimp, Red Tag Palmer, Kobberbassen, Pattegrisen

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 48 cm 1,1 kg Flue Pattegrisen #85  #89 11:45

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 28-04-2018
 Tidsrum: 07:45-12:30
 Sted: Kobberhage
 Vandstand: Faldende +8/-7
Vejret
 Vejret generelt: Nogen sol
 Lufttemperatur: 13 °C
 Vindforhold: Let vind fra Ø
 Vandtemperatur: 8.0 °C

Flere billeder fra dagens tur

Havørreden.
Kobberhagen.
Pattegrisen.