Fisketure

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Fisketure 2006

Her er min fiskedagbog med fangstrapporter og diverse kommentarer fra mine fisketure i 2006.

fisketur

1 Havørred fra Knebel Vig

 Dato: 27-12-2006
 Tid: 10:00-14:00
 Sted: Knebel Vig
fisketur

Julefiskeri med Henrik og Henning. Vi vælger at prøve noget nyt og beslutter at køre til Rolsøgård for at prøve lykken ude ved spidsen ved indsejlingen til Knebel Vig samt på ydersiden ud mod Kalø Vig. Det viser sig at være et meget spændende område, men vinden er frisk fra syd, så det er ikke de bedste betingelser for fluefiskeri. Efter et par timers fiskeri uden tegn på fisk, trækker vi længere ind i Knebel Vig hvor der er mere læ. Her fanger jeg en havørred lige under målet.

 Vejr: Skyet 7°C, frisk vind vind fra S
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: 6.0°C
fisketur

Blank havørred i nettet

 Dato: 15-12-2006
 Tid: 09:00-12:00
 Sted: Vosnæs Pynt
fisketur

Der er lige tid til en kort tur til kysten med fluestangen. Vandstanden er høj, faktisk meget over det normale og vinden er frisk fra en sydlig retning. Ikke de bedste forhold, for det betyder kast over venstre skulder. Efter 1½ times fiskeri mærker jeg en meget let hug, efter et par sekunder sker det samme, et næsten umærkeligt ryk i linen.

 Vejr: Skyet 10°C, frisk vind vind fra S
 Vandstand: Faldende +83/+71
 Vandtemp.: 8.0°C
fisketur

Bølger og havørred

 Dato: 03-12-2006
 Tid: 09:00-12:00
 Sted: Vosnæs Pynt
fisketur

Formiddagstur til Vosnæs Pynt. Selvom der er en temmelig blæsende dag med bølger og skumsprøjt, nyder jeg de høje temperaturer for årstiden. Fangede en undermåler på 38 cm.

 Vejr: Skyet 8°C, hård vind vind fra SØ
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: °C
fisketur

Fisketur med Henrik

 Dato: 29-10-2006
 Tid: 09:00-12:00
 Sted: Vosnæs Pynt
fisketur

Vi har knapt fået grejet rigget til, før vi ser den første fisk. En let farvet havørred på cirka 60 cm. springer næsten lodret op i luften. Fisken viser sig yderligere et par gange, og i løbet af den første time er der en del aktivitet, idet vi ser flere mindre fisk i overfladen. Henrik har flere gange brilleret ved at tage fisk efter få kast. Det samme sker i dag, da en let farvet havørred på 42 cm lader sig overliste af en lille polarreje. Vi ser ikke flere fisk, og en halvkold formiddag ved kysten slutter ved middagstid.

 Vejr: Skyet 10°C, jævn vind vind fra N
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: °C
fisketur

Fisketur til Jernhatten

 Dato: 18-10-2006
 Tid: 10:30-14:30
 Sted: Jernhatten
fisketur

Tur til Jernhatten på udkik efter årets måske sidste multer. Fiskede i 4 timer uden at se skyggen af fisk, hverken multer eller havørred. Fik indviet og afprøvet de nye Goretex waders, og de er betydelig mere behagelige til de lange multespotting vandreture, end de gamle 5mm neopren'er. På vej tilbage til parkeringspladsen gik jeg hen over den 49 meter høje Jernhatten.

 Vejr: Skyet 15°C, jævn vind vind fra S
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: °C
fisketur

Endelig, min første Multe

 Dato: 01-10-2006
 Tid: 11:00-16:00
 Sted: Jernhatten
fisketur

Vi beslutter at prøve nye fiskevande og enedes om at køre til Jernhatten på Djursland. Vi går mod nord forbi den 49 meter høje skræmt der lægger navn til området. Vinden er sydlig og der er en del bølger mod kysten, men alligevel spotter Henrik hurtigt et par multer. I starten kan jeg ikke få øje på fiskene, men på baggrund af Henriks observation, beslutter vi at satse 100% på pürsh efter Multer, idet vi begge har vores første multe til gode.

 Vejr: Nogen sol 18°C, frisk vind vind fra SV
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: °C
fisketur

Fisketur til Glatved Strand

 Dato: 14-05-2006
 Tid: 12:00-15:00
 Sted: Glatved
fisketur

Fisketur med ungerne. Min egen (den mindste) og et par håbefulde lånebørn, kørte til Glatved Strand for at overliste et par hornfisk. Min rolle i dag, var at fange et par tobiser til agn, og så ellers sørge for at ingen kom til skade. (Begge ting lykkedes).  Vinden var hård fra nordvest og hornfiskene var ikke rigtig i biddet. Jo, der var såmænd adskillige hug på tobisstrimlerne, men hornfiskene vil ikke rigtig blive hængende i dag.

 Vejr: Solrigt 15°C, hård vind vind fra NV
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: °C
fisketur

Fisketur til Vosnæs Pynt

 Dato: 01-01-2006
 Tid: 12:30-14:30
 Sted: Vosnæs Pynt
fisketur

Fiskeriet har været nedprioriteret det forgangne år, og det er kun blevet til få og forholdsvis korte fisketure. Forhåbentlig bliver der tid til flere timer ved fiskevandet i 2006, og jeg starter ud med et par timers fiskeri ved Vosnæs Pynt. Fisk ser jeg ikke noget til, så turen ender uden resultat.

 Vejr: Skyet 2°C, let vind vind fra N
 Vandstand: 3,2
 Vandtemp.: °C