Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Blank havørred i nettet

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Vosnæs Pynt den 15-12-2006 i tidsrummet 09:00-12:00.

Der er lige tid til en kort tur til kysten med fluestangen. Vandstanden er høj, faktisk meget over det normale og vinden er frisk fra en sydlig retning. Ikke de bedste forhold, for det betyder kast over venstre skulder. Efter 1½ times fiskeri mærker jeg en meget let hug, efter et par sekunder sker det samme, et næsten umærkeligt ryk i linen.

Dagens havørred på 41cm i netmaskerne - med en Polar Magnus i kæften.

Jeg holder et par sekunders pause i indtagningen, og netop som fluen sættes i bevægelse igen kommer hugget, og denne gang er der fast fisk. Det er tydeligvis en mindre havørred som tog fejl af en lille Polar Magnus, og fisken landes uden problemer efter kort tid. Havørreden er lynende blank og målebåndet siger 41-42 cm, men jeg vælger at genudsætte fisken. Vandtemperaturen måles til hele 8 gr.C.

Det var alt hvad jeg havde at berette fra fisketuren i dag, måske bliver der lidt mere at skrive om på den næste fisketur. Knæk og bræk…

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Tidspunkt
Havørred 41 cm 0,8 kg Flue Polar Magnus 10:30
Tid og sted
 Dato: den 15-12-2006
 Tidsrum: 09:00-12:00
 Sted: Vosnæs Pynt
Vejret
 Vejret generelt: Skyet
 Lufttemperatur: 10 °C
 Vindforhold: frisk vind fra S
 Vandstand: Faldende +83/+71
 Vandtemperatur: 8.0 °C
Grejet
Stang: 
Sage Xi2 690-4
Hjul: 
Loop Evotec LW 4seven
Fluer: 
Polar Magnus
Endegrej: