Fisketure

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Fisketure 2020

Her er min fiskedagbog med fangstrapporter og diverse kommentarer fra mine fisketure i 2020.

fisketur

Gyldne tider

 Dato: 17-10-2020
 Tid: 10:00-15:30
 Sted: Jernhatten
fisketur

Efteråret har for længst fejet sommeren til side, men endnu er vejret lunt og behageligt. Samtitig får weekend humøret lige et ekstra hak opad, når der endelig er tid til en fisketur med Morten - den første i flere måneder. Vi mødes ved Jernhatten klokken 10, og kan konstatere at vandstanden er høj og vandet grumset efter flere dages østenvind. Det gør fiskeriet sværere, men ikke nødvendigvis dårligere - hvis man tilpasser fluevalget. Normalt ville jeg nok vælge en lille krible-krable flue til efterårsfiskeriet, men i stedet vælger jeg at binde Pattegrisen på forfanget.

 Vejr: Nogen sol 12°C, Svag vind vind fra V
 Vandstand: Faldende
 Vandtemp.: 12.0°C
fisketur

Fin ferie fisk

 Dato: 14-07-2020
 Tid: 12:00-15:30
 Sted: Kobberhage
fisketur

Ferievejret er ikke det bedste i dag, det må vel nærmest betegnes som elendigt, og faktisk mere til vadebukser end badebukser. Så er det jo meget belejliget at fluestang og waders ligger klar i bilen. Jeg glemmer de normale sommerferie aktiviteter for en stund og kører til en af favorit pladserne på Djursland. Det er ikke så tit jeg fisker om sommeren, men i dag skal det altså være. Med en vandtemperatur på 16 grader er det ikke utænkeligt at havørrederne er på finnerne.

 Vejr: Let regn 16°C, Jævn vind vind fra S
 Vandstand: Stigende -19/+1
 Vandtemp.: 16.0°C
fisketur

Torsk på gummi

 Dato: 19-06-2020
 Tid: 08:00-16:00
 Sted: Skagerak
fisketur

Jeg står tidligt op og kører til Hirtshals for at være med på den kystnære tur med Albatros 1. Vi stævner ud kl. 08:00 og sætter kursen mod nogle stenrev en times sejlads syd for Hirtshals. Alle om bord står klar med kraftige stænger og tunge pirke med 3-4 ophængere. Jeg har dog besluttet at satse på vertical jigging med softbaits, eller "gummi" som det populært kaldes. Et langt lettere - og skal det vise sig - meget sjovere fiskeri.

 Vejr: Nogen sol 18°C, Svag vind vind fra Ø
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: °C
fisketur

Havørred med tumult

 Dato: 21-05-2020
 Tid: 09:30-12:00
 Sted: Kobberhage
fisketur

Ved Kobberhagen ruller og vrider hornfisken sig stadig i hovedløs kærlighed mellem tangbuskene. De er overalt og ikke svære at få øje på. Nu har jeg dog fanget min ration, og hornfiskefeberen er dermed kureret for i år. Jeg satser i stedet på havørred, og håber at en eller to sniger sig ind i vrimlen og tumulten af sprællende hornfisk. Jeg er klar ved fiskepladsen kl. 09:30 og rigger grejet til med en Magnus på forfanget.

 Vejr: Solrigt 15°C, Svag vind vind fra Ø
 Vandstand: Faldende
 Vandtemp.: °C
fisketur

Så er der gang i sprælleriet

 Dato: 16-05-2020
 Tid: 12:00-16:00
 Sted: Jernhatten
fisketur

Så er der igen kommet gang i sprælleriet på Djursland. Hornfiskene er for længst ankommet, og de ruller og vrider sig nu i stort antal, i fuld gang med at lave nye små hornfisk. Morten og jeg kører til Jernhatten for at få overliste nogle af de drilske og næbede fisk. Vinden er frisk fra syd-sydvest, så fluefiskeri er ensbetydende med kast over venstre skulder. Morten har det lidt nemmere i vinden med gennemløbsblinket.

 Vejr: Skyet 12°C, Frisk vind vind fra SV
 Vandstand:
 Vandtemp.: °C
fisketur

Havørreder på ny fiskeplads

 Dato: 04-01-2020
 Tid: 14:00-16:00
 Sted: Skæring Strand
fisketur

Fiskegrejet har ligget ubrugt hen i flere måneder, og da jeg de sidste dage har jeg taget mig selv i at lave kastebevægelser hjemme i stuen, må det være på tide at komme ud med fluestangen igen. Samtidig ser vejrforholdene ud til at være ganske lystfisker venlige efter årstiden. Sol på en skyfri himmel, en jævn vind der giver lidt røre i vandet og samtidig er vandstanden stigende. Så jeg støver grejet af og tager afsted på årets første fisketur.

 Vejr: Solrigt 4°C, Jævn vind vind fra SV
 Vandstand: Stigende +40/+54
 Vandtemp.: 5.0°C