Fisketure

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Fisketure 2015

Her er min fiskedagbog med fangstrapporter og diverse kommentarer fra mine fisketure i 2015.

fisketur

Succes med flueskift

 Dato: 15-11-2015
 Tid: 09:00-12:00
 Sted: Jernhatten
fisketur

Fiskegrejet har lagt ubrugt hen i mange uger, og de seneste dage har vinden og jeg ikke holdt fri på samme tid. Men i dag ser det ud til at forholdene er mere lystfisker venlige, og jeg beslutter mig for en tur med fluestangen - og ser samtidig bort fra gøremål, der i omgivelsernes øjne er mere nødvendige. Jeg kører til Jernhatten, der som de fleste nok ved, er en udmærket fiskeplads på denne årstid.

 Vejr: Skyet 9°C, let vind vind fra V
 Vandstand: Faldende +45/+31
 Vandtemp.: 11.0°C
fisketur

Lystfiskeren der dummede sig

 Dato: 20-09-2015
 Tid: 08:30-12:00
 Sted: Kobberhage
fisketur

Det er tilladt at lave fejl, men rigtig fjollet at begå den samme fejl to gange. Med andre ord, lystfiskeren bag disse sider har dummet sig - ikke bare en, men hele to gange. Første dumhed består i IKKE at tjekke fluen med jævne mellemrum. På et tidspunkt klapper en havørred omkring 2 kilo til fluen, men fisken får ikke fat og vender med en bred flanke i overfladen. Jeg opdager hurtigt hvorfor; krogen er knækket!

 Vejr: Nogen sol 17°C, jævn vind vind fra NV
 Vandstand: Faldende
 Vandtemp.: 15.0°C
fisketur

Valgflæsk og Havørred

 Dato: 18-06-2015
 Tid: 19:45-21:45
 Sted: Vosnæs Pynt
fisketur

Der er valg til Folketinget, men nu har jeg fået rigeligt med valgflæsk - både af det fede på tallerkenen, og det stærkt krydrede i TV. Så nu har jeg brug for et par timers udluftning med fluestangen, mens stemmerne tælles op. Jeg er fremme ved fiskepladsen lidt før kl. 20, og mens jeg pakker grejet ud overvejer jeg fluevalget. Jeg beslutter at satse grønt og sætter kryds ved Brendas Mor.

 Vejr: Skyet 13°C, jævn vind vind fra V
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: 14.0°C
fisketur

0-tur til Kobberhage

 Dato: 30-05-2015
 Tid: 08:15-11:45
 Sted: Kobberhage
fisketur

Hvad bilder vejret sig egentlig ind; det er så koldt at man fryser nallerne efter 10 minutters fiskeri, det er ikke lige det man forventer sig af en fisketur i slutningen af maj måned. Jeg er taget til Kobberhagen for at bruge formiddagen med fluestangen, og håber lidt det kølige vejr er godt for havørred fiskeriet.

 Vejr: Let regn 12°C, frisk vind vind fra V
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: 11.0°C
fisketur

Ørred, horn og flade

 Dato: 10-05-2015
 Tid: 07:30-12:00
 Sted: Dråby Strand
fisketur

Starter tidligt ud med fluestangen med det håb at overliste en havørred. Jeg er ikke lige i humør til hornfisk i dag, så jeg binder en Flatwing Tobis på forfanget. Ikke fordi hornfiskene kan holde næbbet fra denne flue, men jeg ved fra tidligere fisketure at det er meget svært at kroge hornfisk på lange tobis fluer bundet på korte kroge.

 Vejr: Nogen sol 12°C, frisk vind vind fra V
 Vandstand: Stigende
 Vandtemp.: 10.0°C
fisketur

Så er der gang i sprælleriet

 Dato: 02-05-2015
 Tid: 09:00-13:00
 Sted: Jernhatten
fisketur

Så er der igen kommet gang i sprælleriet på Djursland. De første hornfisk er nemlig så småt begyndt at indfinde sig, og de ruller og vrider sig i færd med at lave nye små hornfisk. Endnu er der dog langt mellem fiskene, men jeg ser dem med jævne mellemrum. Jeg har flere tilbud, men det lykkedes kun at fange en enkelt hornfisk.

 Vejr: Solrigt 13°C, let vind vind fra V
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: 9.0°C
fisketur

Lugter af havørred

 Dato: 27-04-2015
 Tid: 09:00-12:00
 Sted: Kobberhage
fisketur

Det er mandag formiddag, dagen derpå efter fjord-til-fjord weekenden,  og jeg har hele kyststrækningen for mig selv. Samtidig er vejret så perfekt at det næsten lugter af havørred; solen skinner fra en næsten skyfri himmel, og vinden er let til jævn fra sydvest. Vandet er rimelig klart mend en kraftig syd-nord gående strøm sørger for godt med røre og bevælgelse i tangskoven.

 Vejr: En del sol 12°C, let vind vind fra SV
 Vandstand: Faldende
 Vandtemp.: 8.0°C
fisketur

Kobberbassen slår til…

 Dato: 11-04-2015
 Tid: 09:00-12:00
 Sted: Kobberhage
fisketur

Selvom det er en dejlig forårsdag, og forholdene er helt ideelle, så har jeg hele kyststrækningen for mig selv. Det er ellers et sted som plejer at være godt besøgt på denne årstid, så det er lidt underligt at være alene herude. En nærliggende forklaring kunne være at alle andre er til FFFD fluefiskermessen i Kolding.

 Vejr: Nogen sol 15°C, let vind vind fra S
 Vandstand: Faldende
 Vandtemp.: °C
fisketur

Helt blank Steelhead

 Dato: 30-03-2015
 Tid: 11:00-14:00
 Sted: Jernhatten
fisketur

Jeg må have mistet den sunde fornuft på min sidste fisketur - et sted ude på det dybe vand. For selvom vejrudsigten lover hård vind til kuling, pakker jeg fluestangen og kører til en fiskeplads på Djursland, der med lystfisker garanti nok skal holde fisk under disse omstændigheder. Jeg er fremme ved fiskepladsen ved 11-tiden og med vinden fra siden, fungerer det hæderligt med kast over venstre skulder.

 Vejr: En del sol 10°C, hård vind vind fra V
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: 6.0°C
fisketur

Sølvræven slår til igen…

 Dato: 28-03-2015
 Tid: 09:00-15:00
 Sted: Jernhatten
fisketur

Forholdene er nærmest perfekte, med jævn vind, sol og skyer, samt godt med røre og bevægelse i vandet - jeg bilder mig nemlig ind, at det under disse forhold er nemmere at snyde havørreden. Jeg har desuden sat mig for at være mere bevægelig end sædvanlig og affiske flere kilometer af Djurslands kyststrækning.

 Vejr: Nogen sol 8°C, jævn vind vind fra S
 Vandstand: Stigende
 Vandtemp.: 6.0°C
fisketur

En bette havørred på 40 cm

 Dato: 26-03-2015
 Tid: 16:00-18:00
 Sted: Vosnæs Pynt
fisketur

Ifølge de sociale medier, fanges der godt med havørreder i Østjylland lige for tiden; endda ganske pæne fisk i god størrelse og i fin kondition - dog ikke af mig, der tilsyneladende altid formår at ramme kysten dagen før eller dagen efter. Så der har ikke været så meget at skrive om her på mit lystfiskernet de sidste uger, men måske er det i dag at mine flue krydser havørredens vej…

 Vejr: Skyet 7°C, jævn vind vind fra SV
 Vandstand: Stigende
 Vandtemp.: 6.0°C
fisketur

0-tur til Kobberhagen

 Dato: 08-03-2015
 Tid: 09:00-13:00
 Sted: Kobberhage
fisketur

Den første forårsmåned er startet med en cocktail af vinterlige byger, nattefrost og glatte veje, men afløses i denne weekend af lunt forårsvejr med over 10 graders varme. Det skal selvfølgelig udnyttes i form af en fisketur med fluestangen; og eftersom vi tilbringer weekenden i sommerhuset går turen til kysten omkring Kobberhagen.

 Vejr: Solrigt 10°C, frisk vind vind fra SV
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: 5.0°C
fisketur

Sølvræven narrer Havørred

 Dato: 02-03-2015
 Tid: 12:30 - 15:30
 Sted: Gammel Løgten Strand
fisketur

Mens grejet rigges til overvejer jeg fluevalget - en alvorlig sag, der med årene har udviklet sig til lidt af en rituel handling og dermed ikke noget at spøge med. I dag falder valget på en af de fynske klassikere, der har narret fisk i mange år;  så hvis der er havørreder i farvandet skal de nok klappe til den. Jeg starter ud ved en pynt med blandet bund, som tidligere har givet fisk.

 Vejr: Nogen sol 6°C, frisk vind vind fra V
 Vandstand: Faldende
 Vandtemp.: 4.0°C
fisketur

En kold 0-tur til Vosnæs

 Dato: 01-02-2015
 Tid: 11:15-15:00
 Sted: Vosnæs Pynt
fisketur

Med en let vind fra sydvest og 0-1 grader på termometeret er det en kold omgang for nallerne at være fluefisker i dag, men flere ugers fiskepause gør at man ser bort fra den slags og tager afsted alligevel. Jeg fisker lidt over 3 timer med flere flueskift undervejs, uden at mærke noget som helst.

 Vejr: Nogen sol 1°C, let vind vind fra SV
 Vandstand: Faldende
 Vandtemp.: 3.5°C
fisketur

5 små nytårsraketter

 Dato: 01-01-2015
 Tid: 10:00-13:30
 Sted: Vosnæs Pynt
fisketur

Det er kun nogle få timer siden den sidste nytårsraket steg til vejs, og de andre sover stadig. Så jeg pakker fluestanget og lusker afsted til et par timers nytårsfiskeri, men håb om en god start på et nyt fiskeår. Jeg er klar ved fiskepladsen ved 10-tiden og kysten ligger endnu øde hen, der er tilsyneladende ikke andre der er tidligt oppe i dag.

 Vejr: Skyet 7°C, jævn vind vind fra SV
 Vandstand: Faldende
 Vandtemp.: 4.0°C