Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Ørred, horn og flade

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Dråby Strand den 10-05-2015 i tidsrummet 07:30-12:00.

Starter tidligt ud med fluestangen med det håb at overliste en havørred. Jeg er ikke lige i humør til hornfisk i dag, så jeg binder en Flatwing Tobis på forfanget. Ikke fordi hornfiskene kan holde næbbet fra denne flue, men jeg ved fra tidligere fisketure at det er meget svært at kroge hornfisk på lange tobis fluer bundet på korte kroge.

Jeg fanger hurtigt en lille havørred på cirka 39 cm på Flatwing fluen, men efterhånden som morgen bliver til dag, har jeg multi mange fejlhug på fluen. Det er selvfølgelig hornfisk der forgæves klapper til fluen, og for lige at teste teorien med Flatwings som anti hornfisk flue, sætter jeg en lille Brenda på forfanget... og wupti - efter få minutter sidder den første hornfisk på krogen. Dette gentager sig yderligere et par gange, og efter 2 timers fiskeri og hunderedeogfirs hornfiskehug, gider jeg ikke mere hornfiskelir.

I stedet kører jeg tilbage til sommerhuset og skifter fluegrejet ud med surfgrejet. Lige ud for sommerhuset er der nemlig en fin strækning hvor der plejer at være et fint fiskeri efter fladfisk. Godt nok er det ikke helt så sjovt som fluefiskeri, men rent faktisk er det hyggelig med lidt bundsnøre fiskeri en gang imellem. Den enlige pakke med børsteorme jeg har købt holder cirka 2 timer, og jeg fanger fisk stort set hele tiden. De fleste er dog ganske små fisk, men 2 skrubber kommer med hjem til panden.

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Tidspunkt
Havørred 39 cm 0,7 kg Flue Flatwing Tobisen 07:45
Hornfisk 70 cm 0,5 kg Flue Brenda 09:00
Hornfisk 70 cm 0,5 kg Flue Brenda 09:15
Skrubbe 27 cm 0,4 kg Bundsnøre Børsteorm 10:30
Skrubbe 36 cm 0,6 kg Bundsnøre Børsteorm 11:00
Tid og sted
 Dato: den 10-05-2015
 Tidsrum: 07:30-12:00
 Sted: Dråby Strand
Vejret
 Vejret generelt: Nogen sol
 Lufttemperatur: 12 °C
 Vindforhold: frisk vind fra V
 Vandstand: Stigende
 Vandtemperatur: 10.0 °C
Grejet
Stang: 
Hjul: 
Fluer: 
Endegrej: 

Billeder fra dagens tur

Hornfiskene hugger på alt, selv store flatwing fluer..
Et par fine flade bliver det også til..
Hyggefiskeri med bundsnøren.