Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Helt blank Steelhead

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Jernhatten den 30-03-2015 i tidsrummet 11:00-14:00.

 Vejret: En del sol
 Lufttemp.: 10 °C
 Vind: hård vind fra V
 Vandtemp.: 6.0 °C
 Vandstand: ?

Jeg må have mistet den sunde fornuft på min sidste fisketur - et sted ude på det dybe vand. For selvom vejrudsigten lover hård vind til kuling, pakker jeg fluestangen og kører til en fiskeplads på Djursland, der med lystfisker garanti nok skal holde fisk under disse omstændigheder. Jeg er fremme ved fiskepladsen ved 11-tiden og med vinden fra siden, fungerer det hæderligt med kast over venstre skulder.

Efter mange små havørreder, fik jeg endelig en fisk med hjem - en helt blank steelhead på 46 cm og 1,2 kilo.

Det er efterhånden blevet midt på dagen, da en fisk tager fluen på kort line. Havørreden der er pænt stor, ruller et par gange i overfladen, inden den snyder mig og spytter fluen ud. Pokkers osse, havde den bare hugget på lidt længere line, havde jeg garanteret fået den… eller måske har krogen lidt skade, eller… store fisk mister man naturligvis fordi de er snedige og ikke fordi man står og småsover - vel!?

Ærgelsen over den mistede havørred sidder stadig i kroppen, da endnu en havørred kaster sig over fluen. Denne gang er det en havørred lidt over målet, som er fri af vandet mindst 10 gange inden den overgiver sig. Jeg sætter havørreden ned ved det ene vaderben, hvor den står lidt og læner sig som for at genvinde pusten og få kæberne i led, inden den finner udefter. Det er altid plaster på såret, tænker jeg og kaster igen.

Få øjeblikke senere rykker det igen i linen, da en fisk tager fluen helt ude i enden af kastet; denne gang med noget mere saft og kraft. Pludselig kommer fisken farende indefter – rolig nu, siger jeg til mig selv og forsøger at få styr på løslinen – alt imens fisken stopper brat og tager et langt udløb på langs af kysten. Jeg overvejer at følge med indtil den er træt, men så synes fisken at den kunne være sjovt at fare tilbage igen langt hurtigere end jeg kan spole line på hjulet. Heldigvis sidder krogen sikkert lige i saksen, så efter et par minutter glider fisken uden yderligere dramatik ned i netmaskerne - og jeg vader i land med en velproportioneret steelhead på 46 cm og 1,2 kilo.

På dagens fisketur til Jernhatten har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage TCX 890-4

Hjul: Waterworks Lamson Speedster 3

Fluer: Sølvræven

Hård vind med vindstød af kulingstyrke, alligevel en god dag med 2 havørreder og en steelhead på fluen.

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 42 cm 0,8 kg Flue Sølvræven #85  #89 12:00
Steelhead 46 cm 1,2 kg Flue Sølvræven #85  #89 13:00

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 30-03-2015
 Tidsrum: 11:00-14:00
 Sted: Jernhatten
 Vandstand: ?
Vejret
 Vejret generelt: En del sol
 Lufttemperatur: 10 °C
 Vindforhold: hård vind fra V
 Vandtemperatur: 6.0 °C

Flere billeder fra dagens tur

Steelhead, en sjælden fangst ved Djursland.
Fisken huggede på en Sølvræven.
Velproportioneret steelhead på 46 cm og 1,2 kilo.