Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Lugter af havørred

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Kobberhage den 27-04-2015 i tidsrummet 09:00-12:00.

 Vejret: En del sol
 Lufttemp.: 12 °C
 Vind: let vind fra SV
 Vandtemp.: 8.0 °C
 Vandstand: Faldende

Det er mandag formiddag, dagen derpå efter fjord-til-fjord weekenden,  og jeg har hele kyststrækningen for mig selv. Samtidig er vejret så perfekt at det næsten lugter af havørred; solen skinner fra en næsten skyfri himmel, og vinden er let til jævn fra sydvest. Vandet er rimelig klart mend en kraftig syd-nord gående strøm sørger for godt med røre og bevælgelse i tangskoven.

Havørred på 45 cm taget på Perfect Leo Shrimp.

Jeg starter ud ved et massivt stenrev, hvor strømmen er så stærk at fluen næsten fisker af sig selv. Linen, og dermed fluen, driver meget hurtigt på tværs af revet. Jeg fisker på revet et par timer uden at der sker ikke det store, så efter et par forgæves flueskift, vælger jeg  at slutte formiddagen af længere henne ad kysten, på et spot som tidligere har givet fisk - nu med en Perfect Leo Shrimp på forfanget.

Ved halv tolv tiden mærker jeg pludselig et næsten umærkeligt tag i linen - et fejlhug tænker jeg, men snart efter bøjer klasse 5 stangen dybt. Fisken, som dog ikke er nogen kæmpe, prøver alt for at slippe fri at krogen, men efter et par minutter glider den roligt ned i netmaskerne.

På dagens fisketur til Kobberhage har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Xi3 589-4

Hjul: Sage 4650

Fluer: Perfect Leo Shrimp; Kobberbassen; Magnus

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 45 cm 1 kg Flue Perfect Leo Shrimp #99  #86 11:30

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 27-04-2015
 Tidsrum: 09:00-12:00
 Sted: Kobberhage
 Vandstand: Faldende
Vejret
 Vejret generelt: En del sol
 Lufttemperatur: 12 °C
 Vindforhold: let vind fra SV
 Vandtemperatur: 8.0 °C