Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Sølvræven narrer Havørred

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Gammel Løgten Strand den 02-03-2015 i tidsrummet 12:30 - 15:30.

 Vejret: Nogen sol
 Lufttemp.: 6 °C
 Vind: frisk vind fra V
 Vandtemp.: 4.0 °C
 Vandstand: Faldende

Mens grejet rigges til overvejer jeg fluevalget - en alvorlig sag, der med årene har udviklet sig til lidt af en rituel handling og dermed ikke noget at spøge med. I dag falder valget på en af de fynske klassikere, der har narret fisk i mange år;  så hvis der er havørreder i farvandet skal de nok klappe til den. Jeg starter ud ved en pynt med blandet bund, som tidligere har givet fisk.

Havørred omkring mindstemålet med en Sølvræven i kæften.

Vandet er noget grumset og uklart inde under kysten, men længere ude ser det mere indbydende ud. Mens jeg gør klar til det første kast, synes jeg i det hele taget at forholdene ser fine ud, og synes at det lugter lidt af havørred idag. Efter små 20 minutters fiskeri bliver dette bekræftet, da linen pludselig rives gennem vandet. Desværre er det ikke nogen stor fisk, men en ilter havørred på 39-40 cm. Om fisken overholder mindstemålet forbliver uvist, for jeg vælger at genudsætte havørreden.

Jeg fisker yderligere et kvarters tid på pladsen uden at mærke noget, så jeg vælger at være lidt mere bevægelig, og de næste par timer affisker jeg 4-500 meter kyststrækning. Fisker varieret og med flere flueskift undervejs, men da jeg hverken mærker eller ser noget til havørrederne, vender jeg tilbage til pynten, nu med en Kobberbasse på forfanget. Her fanger jeg yderligere to havørreder, som dog er temmelig små, nok ikke mere end 30 cm.  

Og så var det i øvrigt første gang jeg testede den nyindkøbte Orvis slingpack. En lækker lille "rygsæk" med plads til det meste på en dagstur med fluestangen. Der er dog en detalje med fastgørelse af fangstnettet som skal justeres inden næste tur…

På dagens fisketur til Gammel Løgten Strand har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Xi3 589-4

Hjul: Sage 4650

Fluer: Kobberbassen; Sølvræven; Perfect Leo Shrimp

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 40 cm 0,8 kg Flue Sølvræven #99  #86 13:00

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 02-03-2015
 Tidsrum: 12:30 - 15:30
 Sted: Gammel Løgten Strand
 Vandstand: Faldende
Vejret
 Vejret generelt: Nogen sol
 Lufttemperatur: 6 °C
 Vindforhold: frisk vind fra V
 Vandtemperatur: 4.0 °C