Fisketure

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Fisketure 2011

Her er min fiskedagbog med fangstrapporter og diverse kommentarer fra mine fisketure i 2011.

fisketur

2 havørreder under målet

 Dato: 31-10-2011
 Tid: 14:00-16:00
 Sted: Vosnæs Pynt
fisketur

Sommertiden er slut, og det bliver lige pludseligt tidligt mørkt. Men jeg  kører til Vosnæs Pynt for et par timers fiskeri mens det stadig er lyst. Som det er tilfældet ved sidste besøg ved pynten, er der en del små havørreder i området. Jeg fanger to på cirka 35 cm på kobberbassen, og jeg ser intet til de store farvede havørreder som en gang i mellem huserer herude…

 Vejr: Skyet 13°C, svag vind vind fra S
 Vandstand: Faldende
 Vandtemp.: 10.0°C
fisketur

0-tur til Kobberhage

 Dato: 28-10-2011
 Tid: 10:00-13:00
 Sted: Kobberhage
fisketur

Fisker i 3 timer med Kobbergård, ved revet nedenfor parkeringsområdet. Fisker med forskellige fluer, men jeg hverken ser eller mærker noget som helst. Jeg får en lille snak med Carsten og Hatten fra Troutbum, som jævnligt besøger området ved Kobberhage og vindmøllerne.

 Vejr: Skyet 12°C, let vind vind fra SV
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: °C
fisketur

Mange små ved Vosnæs

 Dato: 20-10-2011
 Tid: 09:30-13:30
 Sted: Vosnæs Pynt
fisketur

Når jeg ankommer til Vosnæs Pynt, har jeg for vane at starte fiskeriet ved selve pynten. Her stiller jeg rygsækken og begynder dagen med en kop kaffe alt i mens jeg overvejer hvilke fluer der skal bindes på forfanget. Men i dag er pynten optaget af en anden lystfisker, så jeg fortsætter længere hen langs skrænten og finder en base ved næste pynt hvor efterårsskoven når helt ud i strandkanten.

 Vejr: En del sol 10°C, ikke oplyst vind fra ?
 Vandstand: faldende +35/+15
 Vandtemp.: 10.0°C
fisketur

Første tur med TCX 890'eren

 Dato: 15-10-2011
 Tid: 12:00-15:00
 Sted: Kobberhage
fisketur

En hektisk uge har det været, og det skal gøre godt med nogle afstressende timer ved en vindblæst kyststrækning på Djursland. Samtidig er det flere uger siden jeg har været ude, og jeg ser desuden frem til at afprøve en nyanskaffelse på grejfronten, nemlig et komplet klasse 8 kystfluesæt. En knækket stangspids på XI3’eren var årsagen til at jeg besluttede at finde et ekstra kystfluesæt, som reserve og supplement til det ene sæt jeg havde i forvejen.

 Vejr: Solrigt 12°C, ikke oplyst vind fra ?
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: °C
fisketur

Morgentur til Kobberhage

 Dato: 20-08-2011
 Tid: 05:30 - 08:15
 Sted: Kobberhage
fisketur

Så er den sommer ved at være ovre, og fluestangen har lagt ubrugt hen siden engang i maj. Sådan går det næsten hvert år, og her sidst i august melder fiskelysten sig igen, langsomt med sikkert.  Men i år har jeg en fornemmelse af at noget er galt, for hvor er havørrederne? Jeg har surfet lidt rundt på diverse fora og hjemmesider og ledt efter havørred fangster i mit område og det er sørgelig læsning med påfaldende få fangster, ikke kun her i sensommeren, men også i det forgangne forår!

 Vejr: Solrigt 12°C, let vind vind fra SV
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: °C
fisketur

Hornfisk i silende regn

 Dato: 14-05-2011
 Tid: 12:00-15:00
 Sted: Kobberhage
fisketur

Weekenden tilbringes i sommerhuset, og jeg har lovet at aftensmaden står på friskfanget hornfisk. Mange års lystfiskererfaring har ellers afholdt mig fra at komme med den slags erklæringer, men der synes at være rigtigt mange hornfisk i år, så jeg vover pelsen og kører de 3 km sydover mod Kobberhagen, for der at overliste de lovede fisk til aftensmaden.

 Vejr: Let regn 13°C, jævn vind vind fra SV
 Vandstand: -23/-25
 Vandtemp.: 11.0°C
fisketur

4 Hornfisk på fluen

 Dato: 04-05-2011
 Tid: 18:00-20:00
 Sted: Vosnæs Pynt
fisketur

Fiskegrejet har ligget ubrugt hen i flere uger nu, for diverse projekter og familiearrangementer har holdt mig hjemme. Jeg nåede ikke engang ud i april, som eller burde være topmåned for havørredfiskeriet, så i dag skal det være, jeg sørger for tidlig aftensmad og kører til Vosnæs Pynt ved 18-tiden.

 Vejr: Nogen sol 12°C, jævn vind vind fra V
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: 11.0°C
fisketur

0-tur til Den Permanente

 Dato: 28-03-2011
 Tid: 15:00-16:00
 Sted: Risskov
fisketur

Uret er stillet om til sommertid og jeg benytter lejligheden til en times fyraftensfiskeri ved Den Permanente. Jeg fisker en time uden at se eller mærke noget som helst.

 Vejr: En del sol 10°C, let vind vind fra NV
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: 4.0°C
fisketur

0-tur til Vosnæs Pynt

 Dato: 22-03-2011
 Tid: 13:00-14:30
 Sted: Vosnæs Pynt
fisketur

En hurtig tur til Vosnæs Pynt for at tjekke om vandtemperaturen og brunalgeforekomsten er et problem for havørrederne. Vandet er en anelse uklart, men om det skyldes alger er svært at afgøre. Jeg måler vandtemperaturen til 4-5 grader og vurderer at det stadig er for koldt. Da det samtidig blæser mere end godt er til fluefiskeri, ender turen allerede efter 1½ time.

 Vejr: Nogen sol 9°C, frisk vind vind fra SV
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: 5.0°C
fisketur

Hurtig tur til Jernhatten

 Dato: 11-03-2011
 Tid: 10:00-13:00
 Sted: Jernhatten
fisketur

Det er flere uger siden jeg har været ude, for vintervejr med kulde har holdt mig hjemme. Men i dag vil jeg prøve lykken ved Jernhatten på Djursland. De første forårsbebudere er begyndt at vise sig over mark og eng, gulspurven synger sin karakteristiske "tælle-til-syyyyv-sang", lærken er ankommet og jeg mener også at have opserveret viben. Men under vandoverfladen lader foråret vente på sig. Vandtemperaturen er stadig kun 1-2 grader og det er tilsyneladende for kold for havørrederne.

 Vejr: Skyet 6°C, jævn vind vind fra SV
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: 1.0°C
fisketur

Årets første tur

 Dato: 21-01-2011
 Tid: 13:00-15:00
 Sted: Kobberhage
fisketur

Januar er en drøj måned at komme igennem, kolde og mørke dage hvor lyset og solen næsten ikke er tilstede, har holdt mig hjemme. Men i dag skal det være, erindringen om trinde sølvblanke vinterørreder overstiger betænkeligheden ved 0 grader på termometeret, og jeg beslutter at prøve lykken med et par timers fiskeri ved Kobberhage. To andre er i gang da jeg ankommer, og vi har selskab af et par måger samt en lille flok edderfugle der dovent duver op og ned i de blide dønninger der ruller mod kysten. Ellers er der intet liv at se i det 1 grader kolde vand og turen slutter uden tegn på fisk.

 Vejr: Diset 0°C, let vind vind fra V
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: 1.0°C