Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Morgentur til Kobberhage

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Kobberhage den 20-08-2011 i tidsrummet 05:30 - 08:15.

 Vejret: Solrigt
 Lufttemp.: 12 °C
 Vind: let vind fra SV
 Vandtemp.: °C
 Vandstand: ?

Så er den sommer ved at være ovre, og fluestangen har lagt ubrugt hen siden engang i maj. Sådan går det næsten hvert år, og her sidst i august melder fiskelysten sig igen, langsomt med sikkert.  Men i år har jeg en fornemmelse af at noget er galt, for hvor er havørrederne? Jeg har surfet lidt rundt på diverse fora og hjemmesider og ledt efter havørred fangster i mit område og det er sørgelig læsning med påfaldende få fangster, ikke kun her i sensommeren, men også i det forgangne forår!

En dejlig morgen ved Kobberhagen.

Jeg plejer dog ikke at lade mit fiskeri styre af hverken statistik, månefaser eller dårligt vejr, men tager ud når jeg har tid og lyst. Så jeg står tidligt op og sætter kursen mod Kobberhagen, hvortil jeg ankommer netop som solen balancerer hårfint på horisonten og forvandler nat til morgen.

Jeg starter ud med en Brendas Mor på forfanget og affisker revet ud for selve hagen. Begge sider af revet bliver heller ikke forsømt og efter et time uden tegn på fisk, flytter jeg lidt mod nord og forsøger ved et andet, men langt mindre rev. Jeg fisker endnu en time uden der sker noget, fluen skiftes et par gange og jeg overvejer at køre hjem til morgenkaffen. Men så, lige pludselig, springer en havørred omkring halvmeteren lige ud for hvor jeg står, fisken er desværre uden for kastevidde, men synet af fisken giver mod på lidt mere og jeg fortsætter endnu halv time. Fisken viser sig ikke igen, og jeg beslutter at pakke sammen efter en dejlig morgen med fluestangen.

Åh jo forresten, senere på dagen er jeg ude at bade i selv samme område og med en vandtemperatur omkring de 18 grader, er vandet lidt koldt for os mennesker og mon ikke det samtidig er lidt for varmt for havørrederne.

På dagens fisketur til Kobberhage har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Xi3 690-4

Hjul: Loop Evotec LW 4seven

Fluer: Brendas Mor

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 20-08-2011
 Tidsrum: 05:30 - 08:15
 Sted: Kobberhage
 Vandstand: ?
Vejret
 Vejret generelt: Solrigt
 Lufttemperatur: 12 °C
 Vindforhold: let vind fra SV
 Vandtemperatur: °C