Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Årets første tur

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Kobberhage den 21-01-2011 i tidsrummet 13:00-15:00.

 Vejret: Diset
 Lufttemp.: 0 °C
 Vind: let vind fra V
 Vandtemp.: 1.0 °C
 Vandstand: ?

Januar er en drøj måned at komme igennem, kolde og mørke dage hvor lyset og solen næsten ikke er tilstede, har holdt mig hjemme. Men i dag skal det være, erindringen om trinde sølvblanke vinterørreder overstiger betænkeligheden ved 0 grader på termometeret, og jeg beslutter at prøve lykken med et par timers fiskeri ved Kobberhage. To andre er i gang da jeg ankommer, og vi har selskab af et par måger samt en lille flok edderfugle der dovent duver op og ned i de blide dønninger der ruller mod kysten. Ellers er der intet liv at se i det 1 grader kolde vand og turen slutter uden tegn på fisk.

Men efter mange ugers fiskepause, er det befriende at komme ud at lufte XI3´eren og prøve et par af de nye fluer i æsken. Jeg har i øvrigt fundet de gamle neoprenwaders frem i anledning af det kolde vand, og jeg indser at de er væsentlig bedre til at holde på varmen end de åndbare; faktisk når jeg slet ikke at få kolde tæer i de to timer turen varer. Anderledes er det med nallerne, som hurtigt bliver kolde og stive på trods af de ellers udmærkede fiskehandsker jeg har med. Lidt mere varme tak, og jeg er klar til næste tur…

På dagens fisketur til Kobberhage har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Xi3 690-4

Hjul: Loop Evotec LW 4seven

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 21-01-2011
 Tidsrum: 13:00-15:00
 Sted: Kobberhage
 Vandstand: ?
Vejret
 Vejret generelt: Diset
 Lufttemperatur: 0 °C
 Vindforhold: let vind fra V
 Vandtemperatur: 1.0 °C