Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

En bette havørred på 40 cm

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Vosnæs Pynt den 26-03-2015 i tidsrummet 16:00-18:00.

 Vejret: Skyet
 Lufttemp.: 7 °C
 Vind: jævn vind fra SV
 Vandtemp.: 6.0 °C
 Vandstand: Stigende

Ifølge de sociale medier, fanges der godt med havørreder i Østjylland lige for tiden; endda ganske pæne fisk i god størrelse og i fin kondition - dog ikke af mig, der tilsyneladende altid formår at ramme kysten dagen før eller dagen efter. Så der har ikke været så meget at skrive om her på mit lystfiskernet de sidste uger, men måske er det i dag at mine flue krydser havørredens vej…

Endnu en lille havørred, denne her på ca. 40 cm huggede på en Kobberbasse.

Jeg starter ud med Regnbuesvinet, som er en ny flue jeg har med. Den har endnu ikke gjort sig fortjent til en fast plads i æsken, men jeg har besluttet at den skal prøves grundigt af her i 2015, og så må tiden vise om den bliver en af favorit fluerne. Efter en halv times fiskeri uden bekræftet hug, skifter jeg både plads og flue. Nu er det Kobberbassen der sidder for enden af forfanget, og jeg begynder af afsøge en strækning med sandbund og enkelte tangbuske.   

Pludselig rives linen gennem vandet, da en havørred klapper kæberne sammen om Kobberbassen. Først går fisken mod bunden, men snart efter den skifter taktik, og som havørreder har for vane, tager den sig en lufttur – ingen ved vist hvorfor, men hvis det er for at slippe af med fluen, så hjælper det ikke i dette tilfælde. Lidt efter kan jeg nette en lille havørred på 40-41 cm, som dog ikke helt lever op til mit eget personlige mindstemål, så jeg genudsætter fisken.

På dagens fisketur til Vosnæs Pynt har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Salt 690-4

Hjul: Danielsson LW 4seven

Fluer: Regnbuesvinet; Kobberbassen

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 40 cm 0,8 kg Flue Kobberbassen #84  #106 17:00

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 26-03-2015
 Tidsrum: 16:00-18:00
 Sted: Vosnæs Pynt
 Vandstand: Stigende
Vejret
 Vejret generelt: Skyet
 Lufttemperatur: 7 °C
 Vindforhold: jævn vind fra SV
 Vandtemperatur: 6.0 °C