Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

0-tur til Jernhatten

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Jernhatten den 26-03-2018 i tidsrummet 10:00-14:00.

 Vejret: Letskyet
 Lufttemp.: 6 °C
 Vind: Svag vind fra SV
 Vandtemp.: 3.0 °C
 Vandstand: Faldende

For første gang i 35 år har marts være koldere en januar. Hvad bilder vinteren sig ind, sådan at overtage Marts måned som burde være fyldt med forårsfornemmelser og havørreder. Heldigvis ser det ud til at temperaturen i dag kæmper sig op på 6-7 grader, så jeg pakker grejet og kører til Jernhatten for at prøve lykken efter årets første havørred.

Undtagelsesvis rigger jeg spinnestangen til, først og fremmest for at affiske så meget vand som muligt. Men også for at teste de nye Savage Gear Line Thru Sandeel kystwoblere. Jeg begynder fiskeriet ved trappen der fører direkte op til Jernhattens højeste punkt. Jeg vader stilfærdigt langs land, et par skridt, et kast, et par skridt igen og på den måde gennemfisker jeg 3-4 kilometer kyststrækning mod nord i retning mod Ruggård. Jeg fisker uafbrudt i 4 timer uden at se eller mærke noget som helst.

Det var dejligt at være ude ved kysten igen, og jeg nød den lange travetur - selvom det havde været en fornøjelse at se bare en enkelt tosset havørred følge efter wobleren. Nå ja wobleren; Sandeel virker helt fantastisk naturtro og har en fin lokkende gang i vandet. Jeg gik med den mindste model i 15 gram, og den kaster let og ubesværet. Jeg vil helt sikkert købe flere Sandeel, så jeg har flere farver go størrelser at vælge imellem.

På dagens fisketur til Jernhatten har jeg anvendt dette grej:

Stang: Fenwick Quadrant Ironfether 9´ 7-24 gr.

Hjul: Shimano Vanquish 4000HG FA

Endegrej: Savage Gear Sandeel

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 26-03-2018
 Tidsrum: 10:00-14:00
 Sted: Jernhatten
 Vandstand: Faldende
Vejret
 Vejret generelt: Letskyet
 Lufttemperatur: 6 °C
 Vindforhold: Svag vind fra SV
 Vandtemperatur: 3.0 °C