Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

På tur med Brendas Mor

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Gammel Løgten Strand den 25-04-2018 i tidsrummet 15:30-17:00.

 Vejret: Nogen sol
 Lufttemp.: 13 °C
 Vind: Frisk vind fra V
 Vandtemp.: 8.0 °C
 Vandstand: Stigende -16/+1

Fluestangen er rigget til på forhånd og ligger klar i bilen; fuldt monteret med en Brendas Mor på forfanget. Jeg har nemlig planlagt en lyntur efter arbejde, og endda være hjemme igen inden aftensmaden. Jeg kører til bunden af Kalø Vig og satser på stationært fiskeri ved en pynt med dybt vand, udbredt ålegræs og ellers sandbund. Vandet er fuldstændig klart, og vejrforholdene er i det hele taget ganske fine. Typisk april vejr med nogen sol, jævn til frisk vind og drivende skyer.

Lille Kalø Vig havørred lidt over målet, med en Brendas Mor i kæften.

Jeg har fisket en lille times tid, da jeg ud af øjenkrogen synes at ane et lille skvulp i en bølgekant. Var det mon en fisk, eller bare indbildning? Jovist, de eller så byforvirrede sanser virker stadig, det får jeg bekræftet da jeg placerer Brendas Mor hvor jeg mener fisken bør være. Efter få kast er den der, et kontant hug og en lufttur som afslører at der er tale om en havørred lidt over målet. Fisken er i fin kondition og kæmper godt, men efter et par minutter har havørreden fået nok og kan håndlandes uden dramatik. Størrelsesmæssigt vurderes fisken at befinde sig et sted mellem det officielle mindstemål og mit personlige mindstemål, så den får friheden igen.

På dagens fisketur til Gammel Løgten Strand har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Salt HD 690-4

Hjul: Waterworks Lamson Force 2 SL

Fluer: Brendas Mor

Typisk april vejr med nogen sol, jævn til frisk vind og drivende skyer.

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 42 cm 0,8 kg Flue Brendas Mor #114  #88 16:30

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 25-04-2018
 Tidsrum: 15:30-17:00
 Sted: Gammel Løgten Strand
 Vandstand: Stigende -16/+1
Vejret
 Vejret generelt: Nogen sol
 Lufttemperatur: 13 °C
 Vindforhold: Frisk vind fra V
 Vandtemperatur: 8.0 °C