Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Polar Magnus slår til

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Risskov den 10-03-2005 i tidsrummet 15:30-16:30.

Den tilriggede spinnestang som altid befinder sig i bilens bagagerum, kommer i brug ved en times fiskeri efter jobbet. Ved Den Permanente er vandstanden ekstrem lav - det laveste jeg har oplevet i mange år. Store sten som normalt er usynlige og dækket af en halv meter vand, bryder i dag frem over vandoverfladen. Lav vandstand har tidligere givet fisk ved Den Permanente, så det afskrækker mig ikke - med god grund. Efter en halv times fiskeri, hugger en fisk uden varsel.

Dagens eneste fisk i netmaskerne.

Fiskens heftige og uregelmæssige rusk, tyder på at den har nappet Polar Magnus'en der er monteret som ophængerflue. Efter et par minutters fight kan fisken nettes, og netop som den lander i bunden af netmaskerne slipper fluen sit tag - i en blank havørred på 42 cm.

Det var alt hvad jeg havde at berette fra fisketuren til Den Permanente. Måske bliver der lidt mere at skrive om på den næste fisketur. Knæk og bræk…

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Tidspunkt
Havørred 42 cm 0,8 kg Spin Polar Magnus 16:00
Tid og sted
 Dato: den 10-03-2005
 Tidsrum: 15:30-16:30
 Sted: Risskov
Vejret
 Vejret generelt: Skyet
 Lufttemperatur: 4 °C
 Vindforhold: jævn vind fra SV
 Vandstand: Faldende -64/-66
 Vandtemperatur: 2.0 °C
Grejet
Stang: 
Berkley Series One 9 fod
Hjul: 
Shimano Technium 2500FA
Fluer: 
Polar Magnus
Endegrej: 
Rappen