Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

2 havørreder på Agerhønen

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Vosnæs Pynt den 20-04-2022 i tidsrummet 16:00-18:30.

 Vejret: Nogen sol
 Lufttemp.: 15 °C
 Vind: Jævn vind fra
 Vandtemp.: 8.0 °C
 Vandstand: Faldende

Fluestangen er rigget til på forhånd og ligger klar i bilen med Agerhønen på forfanget. Jeg har nemlig planlagt en lyntur efter arbejde, og endda være hjemme igen inden aftensmaden. Jeg kører til bunden af Kalø Vig og satser på stationært fiskeri ved en siden af en pynt med dybt vand og lækker leopardbund. Vandet er nogenlunde klart med god bevægelse i tangsbuskene, og vejrforholdene er i det hele taget ganske fine. Typisk april vejr med nogen sol, jævn vind og kun lidt skyer.

Jeg har fisket en lille times tid, da jeg ud af øjenkrogen synes at ane et lille skvulp i en bølgekant. Var det mon en fisk, eller bare indbildning? Jo den er god nok, de eller så byforvirrede sanser virker stadig, det får jeg bekræftet da jeg placerer Agerhønen hvor jeg mener fisken bør være. Efter få kast er den der, en havørred lidt over målet. Fisken er i fin kondition og kæmper godt, men efter et par minutter har havørreden fået nok og kan genudsættes uden at løfte fisken ud ad vandet. Størrelsesmæssigt vurderer jeg fisken til at være lige over mindstemålet. Lidt senere fanger jeg endnu en havørred på Agerhønen, men denne gang er fisken lidt under mindstemålet.

Efter en meget svær start på 2022 har jeg endelig fået hul på bylden. 3 havørreder har jeg fanget indtil videre, men det har alle været mindre fisk omkring målet.

Agerhønen er en ny flue i æsken. Det sker ellers meget sjældent at jeg skifter ud i flueæsken, men jeg fornemmer at Agerhønen kan gøre en forskel. I flueæsken ser den lidt grå og kedelig ud, men når den kommer i vandet, er det en anden sag. Her er den fremragende som efterligning af en masse forskellige byttedyr. Grålige rejer, forskellige kutlinge arter, og velsagtens alle mulige andre småfisk. Med andre ord, Agerhønen en allround flue, det ikke efterligner noget bestemt fødeemne, men som alligevel – i fiskens øjne – ser indbydende og spiselig ud.

På dagens fisketur til Vosnæs Pynt har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Salt HD 690-4

Hjul: Waterworks Lamson Force 2 SL

Fluer: Agerhønen

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 42 cm 0,8 kg Flue Agerhønen #114  #88 17:30
Havørred 38 cm 0,7 kg Flue Agerhønen #114  #88 18:15

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 20-04-2022
 Tidsrum: 16:00-18:30
 Sted: Vosnæs Pynt
 Vandstand: Faldende
Vejret
 Vejret generelt: Nogen sol
 Lufttemperatur: 15 °C
 Vindforhold: Jævn vind fra
 Vandtemperatur: 8.0 °C

Video fra min YouTube kanal