Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Mister +3 kilos havørred

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Vosnæs Pynt den 27-04-2022 i tidsrummet 16:00-18:30.

 Vejret: Nogen sol
 Lufttemp.: 14 °C
 Vind: Svag vind fra NV
 Vandtemp.: 9.0 °C
 Vandstand: Faldende

Jeg tager på endnu en lyntur efter arbejdstid, og igen går turen til Vosnæs Pynt. Vinden som er svag, kommer fra skiftende retninger og vandet er nogenlunde klart med god bevægelse i tangsbuskene. Vandstanden er meget lav, men ellers er vejrforholdene er i det hele taget ganske fine. Jeg overvejer fluevalget, og det ender med at jeg igen binder en god gammel kending på forfanget, nemlig Agerhønen. Det er langtfra de nyeste fluemønstre, der fisker bedst, men ofte er det fluer, der har nogle år på krogbøjningen.

En bred flanke lyner i overfladen og jeg er klar over at jeg har kroget en ganske stor havørred.

Jeg har fisket en times tid da suset kommer. Fisken tager fluen i en kæmpe hvirvel efterfulgt af et blob. Dybe tunge rusk der bøjer stangen helt ned i håndtaget, tyder på en havørred i ganske pæn størrelse. Lidt efter lyner en bred flanke i overfladen og jeg er klar over at jeg har kroget en ganske stor havørred. Fisken vælter rundt et stykke ude og vifter med en halefinne på størrelse med en håndværker næve, og mens jeg forgæves forsøger at få styr på løslinen holder jeg fisken alt for hårdt - og forfanget knækker.

Jeg tror – med god grund – at det er den største havørred jeg nogensinde har været på flue med. Først skønner jeg fisken til at være omkring 3 kilo, men efter at have set videooptagelsen, tror jeg mere på +4 kilo. Egentlig er der ingen grund til at fortvivle over en tabt fisk, for fighten og oplevelsen glemmer jeg aldrig – men jeg ville nu allievel gerne have set fisken glide ned i netmaskerne.

Besked til mig selv: Husk fremover at bruge forfangs spidser på mindst 0,26 eller måske endda 0,28.

På dagens fisketur til Vosnæs Pynt har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Salt HD 690-4

Hjul: Waterworks Lamson Force 2 SL

Fluer: Agerhønen

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 27-04-2022
 Tidsrum: 16:00-18:30
 Sted: Vosnæs Pynt
 Vandstand: Faldende
Vejret
 Vejret generelt: Nogen sol
 Lufttemperatur: 14 °C
 Vindforhold: Svag vind fra NV
 Vandtemperatur: 9.0 °C

Video fra min YouTube kanal