Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Næbbede fisk

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Kobberhage den 13-05-2022 i tidsrummet 08:30-12:00.

Ved Kobberhagen er hornfiskene ankommet og de ruller og vrider sig i hovedløs kærlighed mellem tangbuskene. De næbbede fisk er overalt og de hugger på næsten alt hvad man smider i hovedet på dem - men de er svære at komme på flue med. Jeg vil egentlig også helst fange en havørred eller to, men forventer dog ikke succes i den retning. Især ikke nu hvor hornfiskene er så talrige og deres tumultagtige parring skaber røre og ballade langs kysten.

To af dagens 3 hornfisk

Dagen byder på rigtig mange hornfiskehug. Jeg har ikke talt efter, men vil gætte på 50 hornfiskehug hvoraf kun de 3 bliver hængende på fluen. Normalt vil det være en virkelig dårlig hitrate, men ved fluefiskeri efter hornfisk er det forventeligt. Hornfiskens næb er ikke særlig fluefiskervenligt, så den er svær at kroge. Efter 3 flueskift, 3 timers fiskeri og 3 hornfisk i galgen, slutter formiddagens fisketur til Kobberhage. Havørrederne ser jeg intet til. Måske fordi der er så mange af de næbbede fisk, at en eventuelt havørred slet ikke kan komme til for hornfisk. Jeg fanger som nævnt 3 af slagsen, som alle har en fornuftig tykkelse.

Det var alt hvad jeg havde at berette fra en god fisketur til en af Djurslands mange gode fiskepladser. Jeg glæder mig allerede til den næste fisketur. Knæk og bræk.

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Tidspunkt
Hornfisk 70 cm 0,5 kg Flue Brenda 10:00
Hornfisk 70 cm 0,5 kg Flue Kobberbassen 11:00
Hornfisk 70 cm 0,5 kg Flue Kobberbassen 11:30
Tid og sted
 Dato: den 13-05-2022
 Tidsrum: 08:30-12:00
 Sted: Kobberhage
Vejret
 Vejret generelt: Letskyet
 Lufttemperatur: 14 °C
 Vindforhold: Jævn vind fra SV
 Vandstand: Faldende +21/+5
 Vandtemperatur: 10.0 °C
Grejet
Stang: 
Sage Salt HD 690-4
Hjul: 
Waterworks Lamson Force 2 SL
Fluer: 
Kobberbassen, Brenda, Agerhønen
Endegrej: