Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Årets sidste fisketur

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Vosnæs Pynt den 28-12-2022 i tidsrummet 12:00-15:30.

 Vejret: Let skyet
 Lufttemp.: 6 °C
 Vind: Jævn vind fra SV
 Vandtemp.: 5.0 °C
 Vandstand: Stigende

Fiskeåret 2022 lakker mod enden. Jeg har ikke fisket nær så meget som jeg plejer, og desuden har det været et ret magert år når det drejer sig om havørreder. Kun få fisk har været værd at skrive om, langt de fleste har været under målet. I foråret mistede jeg en meget stor havørred som knækkede forfanget. Til gengæld har jeg været på en givtig havtur i Skagerak med masser af gode torsk på dækket. Som nævnt har det været et meget magert havørred år, men jeg ser alligevel frem til årets sidste fisketur - nu med HØtyven i første række i flueæsken.

Havørred på 40-42 cm med en hvid/grøn HØtyven i kæften.

Jeg ankommer til fiskepladsen ved 12-tiden og binder efterårets helt store flue nyhed på forfanget: HØtyven. Det er ellers ikke så tit jeg falder for nymodens pjank og skifter ud i flueæsken, men der er så meget hype omkring HØtyven at jeg ikke kan nære mig; fluen skal selvfølgelig have en chance. Jeg fravælger originalen og binder en hidsig vinter variant i hvid og grøn på forfanget. Jeg begynder fiskeriet ved en strækning med blandet bund af sand og tangbuske, men fortsætter videre over mere stenet bund, og i løbet af eftermiddagen affisker jeg omkring 500 meter kyststrækning.

Jeg fisker uafbrudt i 3½ time og fanger en helt blank og virkelig flot havørred på 40-42 cm. Havørreden lever dog ikke helt op til mit personlige mindstemål, så jeg genudsætter fisken - og mens den slår med halen og svømmer tilbage i friheden, slår det mig endnu engang; at ingen fisk i verden er smukkere end en blank vinterhavørred.

Havørreden huggede på min vinter variant af HØtyven, som derfor levede op til forventningerne og slog til på første tur. Så mon ikke den får chancen igen på næste fisketur.

På dagens fisketur til Vosnæs Pynt har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Salt HD 690-4

Hjul: Waterworks Lamson Force 2 SL

Fluer: HØ Tyven

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 42 cm 0,7 kg Flue HØtyven #114  #88 12:55

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 28-12-2022
 Tidsrum: 12:00-15:30
 Sted: Vosnæs Pynt
 Vandstand: Stigende
Vejret
 Vejret generelt: Let skyet
 Lufttemperatur: 6 °C
 Vindforhold: Jævn vind fra SV
 Vandtemperatur: 5.0 °C

Video fra min YouTube kanal

Video fra min YouTube kanal Lystfiskernet TV