Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Frisk luft

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Kobberhage den 24-02-2023 i tidsrummet 13:00-15:30.

 Vejret: Overskyet
 Lufttemp.: 4 °C
 Vind: Jævn vind fra N
 Vandtemp.: 5.0 °C
 Vandstand: Faldende

Endelig; efter flere ugers fisketørke er der tid til årets første fisketur. Jeg ser grejet godt efter i sømmene og især flueæsken gennemgås nøje. Jovist, alt ser ud til at være i orden. Fluerne sidder pænt i velordnede rækker og æsken indeholder det nødvendige til resten af vinteren og foråret. Jeg kører til en af Djurslands mange gode fiskepladser for at få lidt frisk luft og nogle timers eftermiddags hygge med fluestangen.

Mørke skyer bevæger sig over himlen og danner fantasifulde formationer, mens solstråler nu og da bryder igennem mørket og skabte en dramatisk effekt.

Jeg er fremme ved fiskepladsen kl. 13, og mens jeg rigger grejet til må jeg konstatere at det er koldere end forventet. Måske fordi vinden er tiltaget og sprunget mere om i nord. Hjemme i carporten viste termometeret 6 grader, men herude ved kysten viser det kun 3 grader - hvilket jeg normalt finder for koldt. Nå pyt med det, for det ser rigtig flot ud når mørke skyer bevæger sig over himlen og danner fantasifulde formationer, mens solstråler nu og da bryder igennem mørket og skabte en dramatisk effekt.

Det bliver kun til 2½ times fiskeri, så er fingrene kolde og stive. så jeg beslutter at det må være nok, hvis jeg nogen sinde skal genvinde helbred og bøjelighed. Jeg når at affiske lidt under en kilometer kyststrækning og har et enkelt hug på HØtyven på ganske kort line. Bortset fra det, ho.lder havet tilsyneladende godt på sine hemmeligheder i dag. Med dette som den tyndest tænkelige, men også den eneste mulige undskyldning for ikke at fange noget, så er det dejligt at komme på kysten igen og få lidt frisk luft, efter flere ugers fravær.

På dagens fisketur til Kobberhage har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Salt HD 690-4

Hjul: Waterworks Lamson Force 2 SL

Fluer: Brenda, HØtyven

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 24-02-2023
 Tidsrum: 13:00-15:30
 Sted: Kobberhage
 Vandstand: Faldende
Vejret
 Vejret generelt: Overskyet
 Lufttemperatur: 4 °C
 Vindforhold: Jævn vind fra N
 Vandtemperatur: 5.0 °C