Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Hornfisk i lange baner

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Jernhatten den 12-05-2023 i tidsrummet 13:00-17:00.

 Vejret: Solrigt
 Lufttemp.: 15 °C
 Vind: Let vind fra
 Vandtemp.: 10.0 °C
 Vandstand: Stigende

Foråret er lystfiskerens travle periode og i starten af Maj begynder hornfisken at bidrage til fornøjelserne. Det vil jeg udnytte i dag, hvor solen står højt uden en eneste sky på himlen. En let vind fra nordøst sørger for bølger og bevægelse i vandet. Det er i mine lystfiskerøjne det perfekte hornfiskevejr. Og da havørredfiskeriet ikke helt har levet op til forventningerne i dette forår, kan jeg lige så godt forsøge at nappe et par af de grønbenede med hjem til grillen.

Hornfiskesjov; de farer sidelæns, balancerer på halen, dykker, springer, ruller og sidelæns igen.

Jeg er fremme ved Jernhatten ved 1-tiden, og rigger grejet til med en lille Kobberbassen på forfanget. Jeg beslutter mig for at gå i nordlig retning, mod et sted med knytnævestore sten og partier med blæretang. Mens jeg vandrer undrer det mig at jeg ikke ser en eneste Hornfisk. Normalt røber Hornfisken sig selv med plaskende erotiske udskejelser mens den er optaget af at lave andre hornfisk. Men åbenbart ikke i dag - ikke en eneste hornfisk viser sig. Meget mærkeligt, på denne årstid plejer der at være en masse hornfiske tumult i overfladen. Men da fluen kommer i vandet, går der ikke lang tid før jeg mærker at de er derude.

Pludselig rives linen gennem vandet, kun ganske let - en hornfisk! Men nej, krogen får ikke ordentlig fat; igen. Sådan går det gang på gang, der er fisk i lange baner, masser af action og masser af fejlhug på både Brenda og Kobberbassen. Efter et par timers fiskeri og 1000 fejlhug, tager jeg konsekvensen og skifter til en ganske lille hidsig grøn flue som egentlig er tiltænkt multer. Og det virker! Hornfiskene er hamrende ligeglade med mine mere ambitiøse hensigter for mønstret, og kaster sig grådigt over den grønne flue - og flere af dem bliver kroget solidt i næbbet. Og så er der action for alle pengene; de farer sidelæns, balancerer på halen, dykker, springer, ruller og sidelæns igen.

Jeg ved ikke om hornfiskene hugger anderledes på den grønne flue, men det er interessant at jeg pludselig har succes med at kroge de næbbede fisk. Jeg har masser af hug på fluen og jeg har held til at kroge 4 hornfisk, som alle kommer med hjem til grillen. Det var alt hvad jeg havde at berette fra en god fisketur til Jernhatten. Jeg glæder mig allerede til den næste fisketur. Knæk og bræk.

På dagens fisketur til Jernhatten har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Salt 590-4

Hjul: Waterworks Lamson Force 2 SL

Fluer: Brenda, Kobberbassen, Multefluen

Dagens resultat; 4 hornfisk som alle blev hængende på en lille hidsig grøn flue.

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Hornfisk 70 cm 0,5 kg Flue Multeflue #83  #88 14:20
Hornfisk 70 cm 0,5 kg Flue Multeflue #83  #88 15:00
Hornfisk 70 cm 0,5 kg Flue Multeflue #83  #88 15:30
Hornfisk 70 cm 0,5 kg Flue Multeflue #48  #88 16:30

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 12-05-2023
 Tidsrum: 13:00-17:00
 Sted: Jernhatten
 Vandstand: Stigende
Vejret
 Vejret generelt: Solrigt
 Lufttemperatur: 15 °C
 Vindforhold: Let vind fra
 Vandtemperatur: 10.0 °C

Video fra min YouTube kanal

En kort video fra fisketuren. Se mere på min YouTube kanal Lystfiskernet TV