Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Årets sidste fisketur

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Jernhatten den 30-12-2023 i tidsrummet 09:30-14:00.

 Vejret: Nogen sol
 Lufttemp.: 5 °C
 Vind: Jævn fra Syd sydvest
 Vandtemp.: 5 °C
 Vandstand: Faldende +29/+7

Julen er overstået og fiskeåret 2023 slår snart det sidste slag med halen. Et år hvor jeg har ikke fisket nær så meget som jeg gerne ville, og desuden et ret magert år når det drejer sig om havørreder. Jeg har kun fanget ganske få fisk, hvor de fleste har været under målet. Til gengæld har jeg været på en givtig havtur i Skagerak med masser af gode torsk på dækket, samt en sjov makrel tur til havnen. Som nævnt har det været et meget magert havørred år, men jeg ser alligevel frem til årets sidste fisketur til Jernhatten.

En dejlig vinterdag med nogen sol ved en af Djurslands mange gode fiskepladser.

Chancerne for at fange en havørred på denne tid af året er små, og det er heller ikke det der trækker. Behovet for frisk luft og nogle timers naturoplevelser, er påskud nok til at tage på årets sidste tur med fiskestangen.

Jeg hører til den skare af lystfiskere der er helt tosset med kystfluefiskeri. Jeg har dyrket det med stor glæde i rigtig mange år og på nitten ud af tyve fisketure svinger jeg fluestagen. Men ikke i dag. Det forholder sig sådan, at jeg har købt ny Savage Gear Salmonoid spinnestang, og den synes jeg skal indvies i dag. Desuden anerkender jeg at spinnegrejet kan være det bedste valg når jagten på de blanke vinter havørreder sættes ind. Det er velkendt at der kan være rigtig langt mellem disse fisk, og så gælder det om at afdække så meget fiskevand som muligt. Og her kommer spinnegrejet til sin ret.

Jeg er fremme ved Jernhatten kl. 09:30 og tager det første kast ud for trappen der går op mod det højeste punkt på Jernhatten. Herfra vader jeg stilfærdigt flere kilometer i nordlig retning, et par skridt, et kast, et par skridt igen, et nyt kast. Sådan fisker jeg uafbrudt i fire en halv time. Jeg fanger ikke noget, men har en enkelt følger der napper efter blinket helt inde i havstokken. En havørred omkring halvmeteren, som desværre ikke blev kroget.

På dagens fisketur til Jernhatten har jeg anvendt dette grej:

Stang: Savage Gear Salmonoid 9 fod 7-25 gram

Hjul: Shimano Vanford 2500

Endegrej: Westin Salty Inline m.fl.

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 30-12-2023
 Tidsrum: 09:30-14:00
 Sted: Jernhatten
 Vandstand: Faldende +29/+7
Vejret
 Vejret generelt: Nogen sol
 Lufttemperatur: 5 °C
 Vindforhold: Jævn fra Syd sydvest
 Vandtemperatur: 5 °C

Flere billeder fra dagens tur

.
.
.