Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Havørred på slæb

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Vosnæs Pynt den 27-01-2007 i tidsrummet 11:30-14:00.

Efter en times fiskeri begynder jeg så småt at mærke vinterens ubarmhjertighed. Ganske vist er der 1-2 grader i luften, men fingrene er ved at være iskolde og den friske vind er medvirken til at næsen drypper. Tæerne er også ved at være stive, så det er tid at komme på land og få en kop kaffe og lidt varme i kroppen. Jeg sender fluen godt ud over de krappe bølger, vender front mod strandkanten og begynder langsomt at vade mod land med 20 meter line og fluen på slæb. Efter få skridt rusker det pludseligt i stangen og jeg vender atter front mod havet og fisken….

De frosne fingre er glemt, for fisken kæmper overraskende godt i det kolde vand. Fisken springer et par gange, men skifter taktik og går mod bunden hvor den gentagne gange forsøger at stikke af. Ikke noget med koldbøtter i overfladen og andre farlige manøvrer; og snart efter kan jeg vade på land og anbringe fisken på et leje af et tyndt lag nyfalden sne. Årets første fisketur ender med en havørred på 45 cm og 1 kilo.

Det var alt fra en kold men dejlig fisketur til Vosnæs Pynt. Jeg glæder mig allerede til den næste fisketur herud. Knæk og bræk…

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Tidspunkt
Havørred 45 cm 1 kg Flue Polar Magnus 12:30
Tid og sted
 Dato: den 27-01-2007
 Tidsrum: 11:30-14:00
 Sted: Vosnæs Pynt
Vejret
 Vejret generelt: Solrigt
 Lufttemperatur: 2 °C
 Vindforhold: frisk vind fra V
 Vandstand: +69/+75/+72
 Vandtemperatur: 4.0 °C
Grejet
Stang: 
Sage Xi2 690-4
Hjul: 
Loop Evotec LW 4seven
Fluer: 
Polar Magnus
Endegrej: 

Billeder fra dagens tur

Årets første fisketur ender med en fin vinter havørred på 45 cm og 1 kilo..
.
.