Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

En ”fangstsikker” flue…

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Vosnæs Pynt den 15-03-2008 i tidsrummet 13:00-15:30.

Kender du det; når der er gået lang tid siden sidste fisketur begynder det at rykke i kastearmen. Man begynder at lave kastebevægelser hjemme i stuen til stor undren for familiens øvrige medlemmer. Så er der ingen vej uden om, det på tide at finde tid i kalenderen til en tur med fluegrejet.  Og så er der sket det, at jeg har fået en ny flue af min gode kollega Ove. Brendas Mor kalder han fluen. Hmm, et mærkeligt navn, men der er en aura af noget glamourøst over fluen, så jeg er spændt på at afprøve den – især da Ove har lovet fangstgaranti. Så af sted går det, bevæbnet med en ”fangstsikker” flue…

En god dag ved Vosnæs Pynt med masser af solskin, forår og havørreder i strandkanten.

Solen er fremme og der er forår i luften, vandstanden er moderat men vist nok stigende. En jævn vind fra sydvest giver lidt bevægelse i vandet, så det er perfekte forhold til fluefiskeri. Jeg har en god fornemmelse i maven da jeg vader ud over sandbunden mod den spredte tangskov længere ude. Jeg finder en sten at stå på, for bedre overblik og længere kast. Vandet er helt klart, forårssolen og polaroidbrillerne hjælper til med at give et godt overblik over bundforholdene.

Der er rigtig godt gang i havørrederne i dag, på 2½ time mister jeg 3 fisk under fight, mens 3 fisk ender i netmaskerne. To havørreder omkring målet bliver genudsat og den største på 45 cm kommer med hjem til middagsbordet. Midt på eftermiddagen slutter en dejlig dag ved kysten med masser af havørreder i farvandet. Og Brendas Mor? - ja ”hun” er forførende – og farlig for havørrederne. Et nyt mønster har fundet vej til flueæsken - på en hædersplads.

Nå ja, lad mig lige vende tilbage til Brendas Mor, og ikke mindst – Brendas Mors far. Mønsteret hører nemlig til i Ove's 90210-serie, som blev til i forbindelse med noget fluebindings tamtam. Ove og hans fiskevenner sad og eksperimenterede ved fluestikket og endte med en håndfuld nye kreationer som nødvendigvis skulle navngives. TV'et kørte i baggrunden og det blev kendingsmelodien til Berverly Hills 90210 som gav ideen til navngivning af fluerne. Brendas Mor er forbilledet for en af de hotteste østjyske flue i øjeblikket – nemlig Brenda. Hmm, gad vide hvorfor Ove ikke kalder fluen for Cindy?... ;-)

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Tidspunkt
Havørred 39 cm 0,7 kg Flue Brendas Mor 13:00
Havørred 41 cm 0,8 kg Flue Brendas Mor 13:15
Havørred 45 cm 1 kg Flue Brendas Mor 14:00
Tid og sted
 Dato: den 15-03-2008
 Tidsrum: 13:00-15:30
 Sted: Vosnæs Pynt
Vejret
 Vejret generelt: Nogen sol
 Lufttemperatur: 10 °C
 Vindforhold: jævn vind fra SV
 Vandstand: -5/+26
 Vandtemperatur: °C
Grejet
Stang: 
Sage Xi2 690-4
Hjul: 
Loop Evotec LW 4seven
Fluer: 
Brendas Mor
Endegrej: