Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Forførende Brendas Mor

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Vosnæs Pynt den 18-03-2008 i tidsrummet 12:30-15:00.

 Vejret: Nogen sol
 Lufttemp.: 6 °C
 Vind: let vind fra NV
 Vandtemp.: °C
 Vandstand: +9/+1/+5

Jeg planlægger at gentage succesen fra sidste fisketur hvor havørrederne var i rigtig forårshumør ved Vosnæs Pynt. Jeg kører hjemmefra ved middagstid og ankommer til det efterhånden godt mudrede parkeringssted et kvarter senere. Det sidste stykke til fiskepladsen er til fods hen over en markvej omkranset af mark og skov. Lærken er på vingerne og kvidrer lystigt, så det er svært ikke at være i forårshumør. Fremme ved fiskepladsen ser jeg et par buldofiskere på ”min” plads. De er lige ankommet og er i gang med de første kast…

Målsørred der lod sig overliste af den smukke og forførende Brendas Mor.

Inderst inde er jeg lidt ærgerlig over at min favorit plads er optaget, men det kan ikke spolere forårshumøret. Jeg hilser venligt på buldofiskerne og fortsætter et par hundrede meter længere hen ad kysten og gør holdt ved et lille rev hvor jeg tidligere har fanget fisk. Mens jeg rigger grejet til ser jeg at vandstanden er faldende. Det er helt i tråd med DMI’s prognose, ligesom det er tilfældet med vinden der er let fra NV.

På forfanget sidder selvfølgelig Ove’s nye flue, ’Brendas Mor’ kalder han den (Du kan faktisk læse om dette vidunder andet steds på disse sider). Den var rigtig effektiv sidste gang og jeg er fuld af forventning, mens jeg vader ud over revet. Samtidig har en af buldofiskerne bid. Fighten ledsages af højlydte råd og vejledning fra fiskekammeraten, så det er tydeligvis en nybegynder som er ved at lande sin første havørred. Jeg husker stadig min egen første havørred og den intense spænding inden fisken er i sikkerhed.

Med disse tanker i baghovedet begynder jeg fiskeriet. De første kast sendes direkte ud over dybere vand, men efterhånden fisker jeg næsten parallelt med kysten. Og så! – ups, linen forsvinder mellem fingrene, en havørred får øje på Brendas Mor og forsøger at stikke af med hende, men jeg hurtig til at få fat i linen og strammer op. Så kan det nok være at fisken går amok. 5 eller6 gange er den fri af vandet i høje spring. Flot ser det ud, men det ender selvfølgelig med at jeg mister fisken. Inden for den næste halve time fanger jeg 2 havørreder omkring og lige over målet. Jeg har yderligere to hug og herefter ebber fiskeriet ud. Igen en fin dag ved kysten med dejlig forårssol, samt en stime hugvillige havørreder i badekaret.

På dagens fisketur til Vosnæs Pynt har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Xi2 790-4

Hjul: Loop Evotec LW 4seven

Fluer: Brendas Mor

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 42 cm 0,8 kg Flue Brendas Mor #100  #104 13:00
Havørred 40 cm 0,7 kg Flue Brendas Mor #100  #104 13:15

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 18-03-2008
 Tidsrum: 12:30-15:00
 Sted: Vosnæs Pynt
 Vandstand: +9/+1/+5
Vejret
 Vejret generelt: Nogen sol
 Lufttemperatur: 6 °C
 Vindforhold: let vind fra NV
 Vandtemperatur: °C