Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Gyldne tider…

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Vosnæs Pynt den 02-10-2008 i tidsrummet 11:15-15:00.

 Vejret: Nogen sol
 Lufttemp.: 13 °C
 Vind: jævn vind fra SV
 Vandtemp.: °C
 Vandstand: ?

Det er gyldne tider netop nu, skoven er så småt ved at antage efterårets varme farver og det samme gælder for en stor del af havørrederne langs kysten. Jeg ankommer til fiskepladsen netop som en lystfisker er ved at fighte en rigtig fin havørred. En let farvet fisk i god kondition som jeg skyder til at være omkring 60 cm, kommer på land efter lidt højspændt vand akrobatik hen over netkanten. Selv fanger jeg ingenting, men har dog et enkelt hug. En havørred tager fluen på kort line, men jeg mister fisken efter få sekunder.

Et større net ville ha' lettet situationen, men det lykkedes lystfiskeren at lande fisken.

Tilbage til den pænt store, og letfarvede havørred. Det er ikke ulovligt at hjembringe den pågældende fisk på nuværende tidspunkt. I bestemmelserne hedder det at, Havørred i gydedragt er fredet i saltvand fra 16/11 – 15/1. I salte vande gælder fredning af laks og ørred kun farvede fisk, dvs. fisk i yngledragt. I fredningsperioden må kun helt blanke fisk med løse skæl hjembringes. Farvede fisk skal straks og så nænsomt som muligt genudsættes.

Det var alt hvad jeg havde at berette for denne gang. Måske bliver der lidt mere at skrive om på min næste fisketur. Knæk og bræk…

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 02-10-2008
 Tidsrum: 11:15-15:00
 Sted: Vosnæs Pynt
 Vandstand: ?
Vejret
 Vejret generelt: Nogen sol
 Lufttemperatur: 13 °C
 Vindforhold: jævn vind fra SV
 Vandtemperatur: °C

Flere billeder fra dagens tur

En farlig manøvre, men heldigvis er fisken solidt kroget..
.
.