Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

En kold fornøjelse - men fisk…

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Vosnæs Pynt den 30-12-2008 i tidsrummet 12:30-15:15.

 Vejret: Skyet
 Lufttemp.: 1 °C
 Vind: let vind fra
 Vandtemp.: 3.0 °C
 Vandstand: Faldende -20/-29

Året går på held, og jeg trodser termometeret og tager til kysten med fluestang og termokande. Da jeg ankommer til fiskepladsen ser forholdene perfekte ud, med faldende vandstand, let pålandsvind og små bølger. Jeg funderer lidt over fluevalget, men beslutter mig tilsidst for en hidsig Swahili Killer. I gang med fiskeriet; argh...det er godt nok en kold fornøjelse - efter få minutter er nallerne iskolde, så frem må de besværlige vanter. Lidt efter kommer der lidt varme i kroppen, da en havørred lukker kæften om Swahili Killeren.

En havørred omkring målet er havnet i netmaskerne efter mødet med en forførende Swahili Killer.

Det er en fisk omkring 40-41 cm. Jeg lader tvivlen komme fisken til gode, så efter en tur i nettet får den friheden igen. Den næste time sker der ikke rigtig noget, udover at kulden for alvor får tag i fingre og tæer. Brrr, det er bidende koldt og jeg vader ind for at få lidt varme i kroppen. Efter en tiltrængt kaffepause med indlagt flueskift, er jeg i gang igen.

Efter få kast sker der igen noget. Fluen er lige landet efter et kast og jeg har endnu ikke fået ordentlig fat i løslinen, da Red Tag'en bliver angrebet - og denne gang er det en noget større fisk. En havørred kan jeg se, og den ruller faretruende i vandoverfladen små 20 meter ude. Jeg skyder fisken til +50 men jeg får ikke mulighed for at verificere, for efter et minut formår fisken at vriste sig løs og genvinder friheden. Jeg fisker endnu en time inden jeg må give op over for vinterens ubarmhjertighed. Med 0-1 grader i luften og pålandsvind, er fingre og kolde tæer ved at være følelsesløse. Nu MÅ jeg se at få købt nogle ordentlige vinterfiskehandsker.

På dagens fisketur til Vosnæs Pynt har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Xi2 790-4

Hjul: Loop Evotec LW 4seven

Fluer: Swahili Killer; Brenda

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 40 cm 0,7 kg Flue Swahili Killer #100  #104 13:00

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 30-12-2008
 Tidsrum: 12:30-15:15
 Sted: Vosnæs Pynt
 Vandstand: Faldende -20/-29
Vejret
 Vejret generelt: Skyet
 Lufttemperatur: 1 °C
 Vindforhold: let vind fra
 Vandtemperatur: 3.0 °C