Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Havørreder på lavt vand

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Vosnæs Pynt den 29-02-2012 i tidsrummet 15:30-17:30.

 Vejret: Nogen sol
 Lufttemp.: 14 °C
 Vind: jævn vind fra V
 Vandtemp.: 5.0 °C
 Vandstand: Stigende

Vil udnytte behagelige 14 graders varme til en hurtig tur efter jobbet, og vælger at køre til Vosnæs Pynt. Jeg ser frem til turen for det er længe siden jeg har været derude, og Vosnæs plejer at være god for et par havørreder i det tidlige forår. Da jeg kommer derud, er min plads optaget af en anden lystfisker, så jeg går et par hundrede meter længere hen ad kysten til et rev som også byder på fint fiskeri. Jeg fisker ved revet en times tid uden at mærke noget, og beslutter at skifte plads. Imellem tiden er min plads blevet ledig og så kan jeg lige så godt slutte dagen der.

En af to mindre havørreder der huggede på lavt vand meget tæt på land.

Her på min favoritplads har jeg for vane at starte fiskeriet helt inde i strandkanten, og således også i dag. Jeg stripper få meter line af hjulet og lægger det første kast ud; ikke særlig langt, vel kun omkring 6-8 meter. Vandet er lavt og jeg starter indtagning i det øjeblik fluen rammer vandet. Hov… allerede i første tag stopper linen, jeg tror fluen har fat i en tangbusk i det meget lave vand, men det viser sig hurtigt at være en havørred som tog fejl af den nye flue i æsken – Pattegrisen Light. Det er en ilter fisk som fighter godt, men den er lidt under målet og genudsættes nænsomt. Et nyt kast lægges ud samme sted, og vusjj…  fast fisk igen, denne gang en lidt større havørred. Jeg kan ikke afgøre om fisken er 39 eller 41 cm, så også den får friheden. Få minutter senere er der igen angreb på Pattegrisen, denne gang en noget større fisk, som desværre hurtigt slår sig fri af krogen.

Efter to meget sløje år rent fiskemæssigt, ser det ud til at 2012 bliver et væsentlig bedre år, og jeg håber der kan investeres i lidt mere fisketid i det kommende forår end tilfældet har været de foregående år. Og så var det første tur med den nye flue i æsken, nemlig Pattegrisen (Light). To faste fisk og en afhopper, må siges at være en god debut, så mon ikke grisen bindes på forfanget på næste fisketur også.

På dagens fisketur til Vosnæs Pynt har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Xi3 690-4

Hjul: Danielsson F3W 4seven

Fluer: Pattegrisen (Light)

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 35 cm 0,5 kg Flue Pattegrisen #98  #87 16:30
Havørred 40 cm 0,7 kg Flue Pattegrisen #98  #87 16:35

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 29-02-2012
 Tidsrum: 15:30-17:30
 Sted: Vosnæs Pynt
 Vandstand: Stigende
Vejret
 Vejret generelt: Nogen sol
 Lufttemperatur: 14 °C
 Vindforhold: jævn vind fra V
 Vandtemperatur: 5.0 °C