Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Fyraftenstur til Vosnæs Pynt

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Vosnæs Pynt den 08-03-2012 i tidsrummet 15:30-17:30.

Min uundværlige Sage XI3 er til reparation, ikke fordi stangen er knækket, næ nej - nærmest tvært imod. De 2 midterste stangdele sidder urokkeligt fast, kilet sammen og komplet umulige at skille ad. Næsten 2 måneder har jeg måttet undvære stangen, og det er slemt nok, nu hvor foråret er godt på vej.

Mindre havørred på 42 cm, selvom fisken overholder mindstemålet får den friheden igen.

Heldigvis har jeg en kompetent erstatning i TCX 890’eren, og så er vi oppe i klasse 8. Umiddelbart virker det lidt for voldsomt til dagens vindforhold, men jeg går i gang med fiskeriet, glad for at jeg i det hele taget har en ekstra stang. De fine fornemmelser for grejsammensætning glemmes dog hurtigt, for allerede efter få kast er der angreb på Kobberbassen…

I 3 på hinanden følgende kast hugger fisken, men det er fejlhug og først i 4. kast sidder den der - en havørred af de mindre på 42 cm, som efter en tur i nettet får friheden igen. Ligesom det var tilfældet på min sidste fisketur, huggede havørreden ganske tæt på land og på forholdsvis lavt vand.

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Tidspunkt
Havørred 42 cm 0,8 kg Flue Kobberbassen 16:00
Tid og sted
 Dato: den 08-03-2012
 Tidsrum: 15:30-17:30
 Sted: Vosnæs Pynt
Vejret
 Vejret generelt: En del sol
 Lufttemperatur: 8 °C
 Vindforhold: frisk vind fra V
 Vandstand: ?
 Vandtemperatur: 5.0 °C
Grejet
Stang: 
Sage TCX 890-4
Hjul: 
Danielsson L5W 6nine
Fluer: 
Kobberbassen; Brenda
Endegrej: