Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Mistede to ved Kobberhagen

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Kobberhage den 15-04-2012 i tidsrummet 08:30-12:00.

 Vejret: En del sol
 Lufttemp.: 8 °C
 Vind: svag vind fra V
 Vandtemp.: °C
 Vandstand: Faldende

Vi tilbringer weekenden i sommerhuset og det giver anledning til en formiddagstur. Vejret er vekslende, i begyndelsen lidt køligt, men efterhånden får solen mere magt og temperaturen stiger til 10 grader. Hen mod middag bliver det mere overskyet, men vinden er hvor jeg gerne vil have den, og kastene er lette og lange. Fisk på land får jeg ikke, men 2 gange mister jeg en havørred i 2-kilos klassen.

Perfect Leo Shrimp, en transparant og livfuld rejeimitation.

Første gang er det Kobberbassen der udløser hugget. Tre til fire tunge rusk i stangen og fisken vender en enkelt gang i overfladen, hvorefter jeg mister fisken. Et par hurtige kast udover det samme sted kan ikke overliste havørreden til mere. Senere skifter jeg flue til Pattegrisen, og så er den der igen - men resultatet er det samme som før, et par tunge rusk og - slap line.

Jo for resten, lige lidt mere fluesnak - i dag er der debut til en af Kern Lunds helt fantastiske rejefluer, nemlig Perfect Leo Shrimp. Jeg har nogle stykker af Kerns fluer siddende i æsken med udstillingsfluer - eksemplarer Kern har foræret mig i forbindelse med udgivelse på kystfluer.dk. Det er så forrygende flotte f luer at jeg ikke har nænnet at fiske med dem. Indtil nu altså - for det er trods alt fiskefluer og ikke udstillingsfluer, så derfor har jeg flyttet et par stykker til fiskeflueæsken, og prøvet dem for første gang. Det blev ikke til fisk på fluerne i dag, men jeg er overbevist om at de er effektive, for de ser meget livfulde ud i vandet. Jeg må virkelig se at få øvet mig og få lavet nogle Perfect Leo Shrimps selv…

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 15-04-2012
 Tidsrum: 08:30-12:00
 Sted: Kobberhage
 Vandstand: Faldende
Vejret
 Vejret generelt: En del sol
 Lufttemperatur: 8 °C
 Vindforhold: svag vind fra V
 Vandtemperatur: °C