Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Hornfiskelir ved Jernhatten

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Jernhatten den 12-05-2012 i tidsrummet 14:00-17:00.

Maj er ubetinget årets smukkeste måned, det er nu naturen for alvor eksploderer i en mangfoldighed af farver og liv. Og det skal nydes mens tid er - idag med en fisketur til Jernhatten. Jeg tager turen ad den anlagte sti der fører henover Jernhatten. Fra udsigtspunktet øverst oppe på den 49 meter høje Jernhat er der en fantastiske udsigt i alle retninger. Over havet mod øen Hjelm. Over landskabet, som er kuperet bakkeland der skifter mellem græsningsarealer og opdyrkede landbrugsarealer, skov og krat. Efter en kort pause på udsigtspunktet går det nedad igen mod fiskepladsen nord for Jernhatten.

Det er blevet mere overskyet og der kommer flere regnbyger forbi i løbet af eftermiddagen. Vinden er frisk fra en vestlig retning, men skrænten yder nogenlunde læ. Jeg rigger grejet til og binder en Pattegris Light på forfanget, i håb om at overliste en havørred. Allerede efter få kast har jeg et kontant hug og der er fast fisk. Men det er en hornfisk som til min store overraskelse har hugget på den store flagrende flue, og krogen sidder rent lige midt i næbbet. Jeg fisker yderligere et par timer og har masser af hornfiske kontakt på forskellige fluer, og dagens resultat bliver 3 hornfisk på land.

Det var alt fra fisketuren til en af Djurslands mange gode fiskepladser i dag. Glæder mig allerede til næste fisketur. Knæk og bræk.

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Tidspunkt
Hornfisk 70 cm 0,5 kg Flue Pattegrisen 14:30
Hornfisk 70 cm 0,5 kg Flue Kobberbassen 15:00
Hornfisk 70 cm 0,5 kg Flue Red Tag Palmer 16:00
Tid og sted
 Dato: den 12-05-2012
 Tidsrum: 14:00-17:00
 Sted: Jernhatten
Vejret
 Vejret generelt: Let regn
 Lufttemperatur: 12 °C
 Vindforhold: frisk vind fra V
 Vandstand: Stigende
 Vandtemperatur: 10.0 °C
Grejet
Stang: 
Sage Xi3 690-4
Hjul: 
Danielsson LW 4seven
Fluer: 
Pattegrisen (light); Kobberbassen; Red Tag Palmer
Endegrej: 

Billeder fra dagens tur

Dagens resultat - 3 hornfisk. Den ene af fiskene huggede rent på en stor flagrende Pattegrisen..
Det er Jernhatten i baggrunden..
Det var en god eftermiddagstur med sjovt hornfiskelir..