Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Masser af regn, ingen fisk

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Kobberhage den 26-08-2012 i tidsrummet 08:00-11:45.

 Vejret: Kraftig regn
 Lufttemp.: 17 °C
 Vind: svag vind fra SV
 Vandtemp.: 18.0 °C
 Vandstand: ?

Det er en grå og kedelig sensommermorgen og jeg trænger egentlig mere til udluftning end til fiskeri, men jeg kan lige så godt kombinere det og tage fluegrejet med i et forsøg på at overliste en havørred. DMI lover godt nok kraftig regn, men jeg trodser advarslen og tager af sted alligevel. Fremme ved fiskepladsen er kulissen dramatisk, massive mørke skyer i drabelige formationer er ved at varme op til formiddagens uvejr.

Mørke skyer i drabelige formationer er ved at varme op til formiddagens uvejr.

Mens jeg rigger grejet til begynder regnen. Havet, der ligger tungt som smeltet bly begynder at koge. Det regner virkelig voldsomt, et øjeblik overvejer jeg at køre hjem igen, men hva' - nu er jeg kommet herud og kan lige så godt begynde fiskeriet; lidt regn ta'r man vel ikke skade af.

Jeg fisker et par timer før der sker noget. Et stykke ude mellem de dovne dønninger springer en havørred, en pæn en, inden for rækkevidde og lige til at fange. Den synes et kort sekund at balancere på halen, dratter så tilbage i vandet, på siden, tung og klumpet. Jeg kaster flere gange til fisken, men den vil ikke lege med. Jeg fisker uafbrudt i 3½ time i det der viser sig at være årets hidtil værste regnskyl her på egnen. Mens jeg pakker sammen er regnen stilnet af og solen titter kortvarigt frem. I bilradion hører jeg på tilbagevejen at der er faldet 48 mm regn på 3 timer!

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 26-08-2012
 Tidsrum: 08:00-11:45
 Sted: Kobberhage
 Vandstand: ?
Vejret
 Vejret generelt: Kraftig regn
 Lufttemperatur: 17 °C
 Vindforhold: svag vind fra SV
 Vandtemperatur: 18.0 °C

Flere billeder fra dagens tur

Uvejr på vej over Kattegat. Det blev en dag med masser af regn..
.
.