Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Efterårs hornfisk

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Vosnæs Pynt den 13-09-2012 i tidsrummet 16:00-18:45.

 Vejret: Skyet
 Lufttemp.: 16 °C
 Vind: jævn vind fra SV
 Vandtemp.: 16.0 °C
 Vandstand: Stigende

På denne tid af året ligger grejet næsten altid i bagagerummet. Meget bekvemt når man som i dag, har jeg tid til at par timers fiskeri efter fyraften. Vejret er blandet, jævn vind, skyer og lidt sol ind i mellem. Det er blevet sidst på eftermiddagen da jeg rigger grejet til, vinden er taget til og bølgerne er blevet lidt mere krappe. Selvom om dette undertiden betegnes som perfekte forhold til kystfluefiskeri, er fornøjelsen efterhånden blandet, i hvert fald set ud fra et resultatmæssigt synspunkt.

Det blev til denne enlige efterårs hornfisk. Huggede på Kobberbassen.

Og selv om resultater i form af fisk kun er en del af lystfiskeriets fornøjelse, havde det trods alt lunet med efterårets første havørred over målet. Turen herud er dog ikke helt resultatløs. Jeg ser et par mindre havørreder springe, dog udenfor fluegrejets kastevidde. Som et plaster på såret, fanger jeg sidst på dagen en fin efterårs hornfisk. Fisken huggede rent på en lille kobberbasse, fluen som sad urokkeligt fast i undernæbbet.

Det var alt fra fisketuren til Vosnæs Pynt i dag. Måske bliver der lidt mere at skrive om på min næste fisketur. Knæk og bræk.

På dagens fisketur til Vosnæs Pynt har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Xi3 690-4

Hjul: Danielsson LW 4seven

Fluer: Kobberbassen

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Hornfisk 70 cm 0,5 kg Flue Kobberbassen #98  #106 18:00

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 13-09-2012
 Tidsrum: 16:00-18:45
 Sted: Vosnæs Pynt
 Vandstand: Stigende
Vejret
 Vejret generelt: Skyet
 Lufttemperatur: 16 °C
 Vindforhold: jævn vind fra SV
 Vandtemperatur: 16.0 °C