Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

2 sølvfarvede nytårsraketter

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Glatved den 05-01-2013 i tidsrummet 09:00-15:00.

 Vejret: Diset
 Lufttemp.: 4 °C
 Vind: svag vind fra V
 Vandtemp.: 5.0 °C
 Vandstand: Stigende

En gang imellem spørger man sig selv om det er umagen værd at fiske om vinteren. De fleste begavede havørreder er for længst trukket op i åen eller har taget ophold i brakke fjorde, og de ubegavede havørreder er der ikke mange af på den åbne kyst. Men alligevel tager jeg af sted, for man ved jo aldrig… I det mindste bliver det hyggeligt at mødes med de 4 andre og få en sludder over en kop varm kaffe og en skarp fra lommelærken. Vejret er gråt og kedeligt, men i løbet af dagen lyser et par sølvblanke havørreder op i vintermørket.

Efter morgensamlingen går vi hver til sit, de mest energiske vandrer mod fjerne - og på grund af disen - usynlige pynter, mens Bjarne og jeg synes at forholdene ser fine ud ved en nærliggende pynt. Egenligt er der ikke tale om en pynt, nærmere en skarp runding på kystlinjen, men her er godt med store sten og tang, blandet med sandbund. Vi har ikke fisket særligt længe, da Bjarnes stang bøjer i seje rusk, og en bred sølvfarvet flanke lyner i overfladen. Det ser ud til at være en rigtig fin fisk der fighter godt, men Bjarne får behændigt kanet fisken i land - en meget smuk og trind havørred på cirka 55 cm.

De følgende timer sker der ikke noget og hen på eftermiddagen er nallerne ved at være godt kolde og stive. Lettere modvilligt skifter jeg til spinnestang og vanter, for lige at slutte dagen af ved den nære pynt . Efter få kast med Rappen wobleren er der bid, en blank havørred hugger voldsomt og stiger til vejs som en sølvfarvet nytårsraket. Fisken fighter godt og tager flere udløb, inden den et par minutter senere glider ind over netkanten. Fighten har givet lidt varme i fingerne, så jeg finder igen fluestangen frem, og 5 minutter senere tager en havørred omkring målet fejl af en Polar Magnus.

På dagens fisketur til Glatved har jeg anvendt dette grej:

Stang: Berkley Series One 9 fod 7-25 gram; Sage Xi3 690-4

Hjul: Shimano Technium 2500FA; Danielsson LW 4seven

Fluer: Polar Magnus

Endegrej: Rappen kystwobler

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 52 cm 1,4 kg Spin Rappen #109  #42 14:25
Havørred 40 cm 0,7 kg Flue Polar Magnus #98  #106 14:30

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 05-01-2013
 Tidsrum: 09:00-15:00
 Sted: Glatved
 Vandstand: Stigende
Vejret
 Vejret generelt: Diset
 Lufttemperatur: 4 °C
 Vindforhold: svag vind fra V
 Vandtemperatur: 5.0 °C

Flere billeder fra dagens tur

Blank vinterhavørred lyser op på en grå vinterdag. Min første fisk i år.
En havørred stikker af med en Polar Magnus i kæften..
Bjarne med dagens største fisk, en lynende blank havørred på 1,7 kg..