Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Brrr… kold og frisk 0-tur

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Kobberhage den 13-01-2013 i tidsrummet 13:00-15:00.

 Vejret: Skyet
 Lufttemp.: -1 °C
 Vind: let vind fra
 Vandtemp.: 4.0 °C
 Vandstand: Faldende

Det hænder at der kan fanges fisk på denne tid af året, men da jeg ser hen over den øde strand på Syddjurs, er jeg klar over at det nok ikke er en af de dage. Men nu da jeg er krøbet i så mange lag fleece og uld at armene knap kan klemmes ind til kroppen, lader jeg mig ikke distrahere af den slags fornemmelser. I hvert fald ikke når man er opsat på af fange en blank vinter havørred.

Udsigt mod syd fra skrænten bag Kobberhagen.

Mens jeg rigger grejet til, mærker jeg vinterens ubarmhjertighed. Det er noget koldere end forventet, allerede mens linen trækkes gennem øjerne er fingerne iskolde, og det volder besvær at binde en ordentlig knude. Jeg fisker i lidt over 2 timer uden at se noget som helst, før jeg beslutter at nu må det efterhånden være nok, hvis jeg skal genvinde helbred og bøjelighed i de iskolde fingre. Ellers en fin dag, hvor den sjældne januar sol nu og da tittede frem mellem skyerne.

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 13-01-2013
 Tidsrum: 13:00-15:00
 Sted: Kobberhage
 Vandstand: Faldende
Vejret
 Vejret generelt: Skyet
 Lufttemperatur: -1 °C
 Vindforhold: let vind fra
 Vandtemperatur: 4.0 °C