Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

4 HØ, ik' så ringe endda

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Vosnæs Pynt den 08-04-2013 i tidsrummet 15:30-18:00.

 Vejret: Solrigt
 Lufttemp.: 7 °C
 Vind: svag vind fra
 Vandtemp.: 5.0 °C
 Vandstand: Faldende

Naturen er omsider ved at vågne efter en lang vinter, og april vejret er som sædvanlig temmelig omskifteligt. I går fik vi sne og hagl, i dag skinner solen fra en skyfri himmel; lige noget der passer til et par timer med fluestangen. Mens jeg rigger grejet til overvejer jeg fluevalget, og beslutter at starte ud med en Polar Magnus på forfanget. Den flue svigter næsten aldrig, hvis der er havørreder i farvandet skal de nok klappe til den.

Dagens største havørred på 47 cm og 1,2 kg, med en Kobberbasse i kæften

Jeg starter ud ved selve pynten og bruger lidt tid på at affiske det lave vand. Vandstanden er temmelig lav, og jeg bevæger mig langsom ud mod et område med dybere vand og mere udbredt tangskov. I løbet af den næste time, fanger jeg 3 havørreder på Polar Magnus. Alle sammen mindre fisk omkring målet, om de er 39 eller 41 cm er svært at bedømme, så de får friheden igen. Jeg skifter Polar Magnus ud med en af de nye fluer i æsken, nemlig en Perfect Leo Shrimp. I første kast med den fine rejeflue hugger en noget større havørred. Fisken synes dog ikke om fluen, den springer et par gange og ryster sig som en våd hund, inden den demonstrativt spytter fluen ud. Pokker osse, jeg kaster hurtigt fluen ud mod det samme sted igen. Et tag, to tag, tre tag… og wusj, stangen bøjer dybt da hugget kommer - men endnu engang snyder fisken mig på det groveste, ruller et par gange i overfladen og slipper fri igen.

Et flueskift senere (nu med kobberbassen på forfanget) har jeg mere held med krogningen. En havørred hugger helt ude i enden af kastet, fisken er mindre end den store der narrede mig for lidt siden, men denne gang sidder krogen urokkelig fast i kæften. Efter et par luftture og korte udløb glider en havørred på 47 cm og 1,2 kilo roligt og uden dramatik ned i nettet - ik' så ringe endda :-)

På dagens fisketur til Vosnæs Pynt har jeg anvendt dette grej:

Stang: Sage Xi3 690-4

Hjul: Danielsson L5W 6nine

Fluer: Polar Magnus; Perfect Leo Shrimp; Kobberbassen

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/Blink/Agn Stang/Hjul Tidspunkt
Havørred 40 cm 0,7 kg Flue Polar Magnus #98  #105 15:30
Havørred 40 cm 0,7 kg Flue Polar Magnus #98  #105 15:35
Havørred 40 cm 0,7 kg Flue Polar Magnus #98  #105 16:00
Havørred 47 cm 1,2 kg Flue Kobberbassen #98  #105 16:45

Tid, sted og vejrforhold

Tid og sted
 Dato: den 08-04-2013
 Tidsrum: 15:30-18:00
 Sted: Vosnæs Pynt
 Vandstand: Faldende
Vejret
 Vejret generelt: Solrigt
 Lufttemperatur: 7 °C
 Vindforhold: svag vind fra
 Vandtemperatur: 5.0 °C

Flere billeder fra dagens tur

4 havørreder i nettet i dag. Her ses den største på 47 cm og 1,2 kg, med en Kobberbasse i kæften.
.
.